Kulturcentret nærmer sig langt om længe sin åbning, hvor sommeren 2019 er det nye tidspunkt, som Københavns Kommune har meldt ud. Foto: Martin Sørensen

Et stort skridt på vejen til et kulturcenter

Det skulle have stået klar i 2016, siden blev det ændret til 2018. Nu har der været rejsegilde for Kulturcenter Kildevæld, og efter planen åbner det i sommeren 2019.

BYLIV: Kultur, bevægelse, socialt ansvar og natur bliver nogle af nøgleordene for Kulturcenter Kildevæld, der efter endnu en revideret plan åbner til sommer.

»Med Kulturcenter Kildevæld får Ydre Østerbro sit eget kulturhus med aktiviteter for både børn og voksne. Mange lokale ildsjæle og organisationer har været involveret, og jeg er meget tilfreds med, at vi nu sammen kan holde rejsegilde,« lød det fra overborgmester Frank Jensen (S) forud for rejsegildet i sidste uge.

Det nye kulturcenter ligger i samspil med naturen ud mod Kildevældsparken. Og når man er inde i kulturcentret, har man følelsen af at være en del af det grønne, lyder det fra den lokale kommunale kulturorganisation Kultur Ø, som kulturcentret hører under, og som holdt informationsmøde om centret i sidste uge. Der vil via de store vinduer være et markant lysindfald.

Forlængelse af dagligstue

En af overskrifterne for kulturcentret er »En forlængelse af dagligstuen«, så folk skal følge sig hjemme.

Kulturcenterets cirka 1100 kvadratmeter kommer til at indeholde café, klimarum med masser af planter, et digitalt bibliotek, stille/læseområde, mødelokaler og arbejdsrum til kreative udfoldelser.

Det skal være fleksible rum, hvor møbler og inventar kan tages hurtigt ud og ind.

Desuden er der gjort plads til et kontorfællesskab for iværksættere, der arbejder med projekter indenfor krydsfeltet af klima,bæredygtighed, natur og kultur.

Der skal være brede trapper, og i det hele taget skal stedet appellere både til det organiserede og uorganiserede kulturliv.

Kulturcentret skal indeholde café med en forpagter, der bakker op om stedets værdier.

»Jeg er sikker på, at Kulturcenter Kildevæld bliver et attraktivt mødested på Ydre Østerbro og kommer til at styrke det lokale kultur- og fritidsliv. Huset er et billede på, hvordan vi kan skabe noget unikt og multifunktionelt, når vi tænker på tværs og tænker eksempelvis skole, kultur og idræt sammen til gavn for lokalområdets beboere,« siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt).

Efter flere forsinkelser var de ventet, at Kulturcenter Kildevæld kunne tages i brug i efteråret 2018 efter første spadestik i det tidlige efteråret 2017. Men også denne gang blev det udskudt.

Byggeriet har taget længere tid blandt andet på grund af en uforudset miljøsanering samt renovering af Kildevældsskolen, som deler gavl med det nye kulturcenter.

Ingen øvelokaler

Kulturcenteret er udviklet i tæt dialog med Østerbros lokaludvalg, Kildevældsskolen, områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter samt Lokale og Anlægsfonden.

Netop borgernes input står centralt i udviklingen af huset, men ikke alt kan imødekommes.

På et informationsmøde for borgerne i sidste uge fremgik, det, at der var ønske om musikfaciliteter.

Det er der også et stykke hen ad vejen ved i den nye bevægelsessal, hvor der også kan spilles musik. Der bliver dog ikke øvelokaler, som der også er ønske om.

Kulturcentret strækker sig både over den nye bygning, men også renoverede lokaler på den eksisterende Kildevældsskolen.

Gennem lokalerne på skolen er det meningen, at borgerne kan gå til for eksempel keramik og billedkunst.

Kulturcentret vil også indeholde et såkaldt digitalt bibliotek.

Her vil der være omkring 100 børnebøger at læse i, men ikke nogen der lånes med hjem. Det samme gælder en række magasiner og tidsskrifter. Derudover vil der, som navnet antyder, være muligt at finde materiale via computere.

For borgerside var der på informationsmøde skepsis omkring, at det ikke bliver muligt at låne bøger.

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Så skal der danses på rådhuset

Historisk handel i kvindefodbold