Jette Abel er 81 år og har siden hun var ét år boet i villakvarteret. Huset er blevet udvidet, men kernen af huset er stadig det samme, og hun står selv for rengøring og vedligeholdelse af både hus og have. Foto: Dan Møller

Like 👍

80 år i samme hus: »Det er åbenbart sådan, at man bliver boende her i kvarteret«

Jette Abel har boet på Thorsmindevej i 81 år, siden hun var ét år. I det samme hus som hun overtog, da moren døde. Dengang var kvarteret mere fredeligt, og man kunne gå over Jyllingevej.

Villaen i nummer 15 var så uhyggelig, at Jette Abel og hendes kammerater løb i en stor bue uden om. Tænk, hvis den gamle dame kom ud fra huset!

Hun boede selv lige overfor. I nummer 12. På Thorsmindevej. Og det gør hun stadig.

Jette Abel er 81 år og har boet i sit barndomshjem, siden hun var ét år.

Midt i et villakvarter, der i februar kan fejre 100 års jubilæum, for de fleste af husene i kvarteret mellem Jyllingevej, Vestervigvej og Thorsmindevej blev opført i 1919.

Det var et fredeligt kvarter, husker Jette Abel, som er enebarn og boede med sin mor og far. Faren blev henrettet af tyskerne, 2. maj 1944 i Ryvangen, da Jette Abel var syv år. Hun boede herefter alene med sin mor i det hus, hvor hun stadig bor.

På det lille spisebord i stuen har hun gjort klar til en kop varm te og i stuen ved siden af ligger bunker af bøger, aviser – her i huset har vi altid holdt Berlingske, som hun siger til Vanløse Bladet.

Hun bruger stok til at gå, men er frisk som en havørn og har altid gang i et strikketøj eller en bog. Flere gange om ugen går hun til gymnastik, og hun er ofte ude om formiddagen.

Det er også hende selv, der står for rengøring og ordner haven. Da vi skal en tur udenfor for at se huset udefra, fjerner hun lige et par grene fra en busk. Nu hun alligevel er der.

Kvarteret har selvsagt forandret sig meget, synes hun.

»Jeg kan huske, at min mor har sagt, at hun gik tur på Jyllingevej med mig i barnevognen – det kan man jo ikke i dag, siger Jette Abel, der trives i kvarteret som er blandet med børnefamilier og ældre.

Hun er uddannet landskabsarkitekt og har rejst meget i forbindelse med sit arbejde.

Hun har ikke været gift og har ingen børn, men har et tæt forhold til sin familie, der blandt andet tæller kusiner og deres børn, som hun blandt andet holdt jul hos.

Og hun er glad for kvarteret, selvom der var flere butikker dengang hun var barn.

»Der kunne nu godt være lidt flere butikker tæt på – det savner vi,« siger Jette Abel.

Når hun skulle ind til byen ,tog hun sporvognen, som havde endestationen eller remise på Sløjfen ved hjørnet på Jyllingevej og Ålekistevej. Og hun tager stadig ind til byen – nu er det blot med 9. A. Hun har abonnement til Det Kongelige Teater og har bland andet været inde i at se La Boheme i Operahuset.

Når hun er hjemme i kvarteret, glæder hun sig over de mange familier, der bor her og at mange har boet her i mange år. Ligesom hun selv.

»Det er åbenbart sådan, at man bliver boende her i kvarteret.«

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

En morgen hos skolepatruljen

Anlægsloft spærrer for Kødbyen