Lars Georg Jensen bor på Tudskærvej 32 med sin kone, Diana og sin søn, der går på efterskole. Hans voksne søn bor i Odense. Lars Georg Jensen er mest kendt som ham, der kæmpede mod sin nabo, der var en rockerborg med Bandidos-medlemmer. Foto: Martin Sørensen

Villaidyl midt på indfaldsvejen

Lars Georg Jensen har boet på Tudskærvej i Vanløse Ny Villakvarter siden 2002. Han stod forrest i kampen mod rockerborgen og kæmper en indædt kamp for at få flere fodgængerovergange over Jyllingevej.

Han kan ikke løbe fra det. Fraværet af d’er og vokaler, der bliver trukket gevaldigt i ørerne. Den østlollandske dialekt hænger ved, selvom det er 30 år siden Lars Georg Jensen flyttede fra Sakskøbing på Lolland. Først til Odense og siden Vanløse, hvor han har boet siden. Først på Sallingvej, men trafikken og tætheden i lejligheden blev for meget, så i 2002 flyttede han til Tudskærvej, hvor han bor med sin kone, Diana Civano og sønnen, der er på efterskole.

Og jo, det er ham med rockerborgen. Lars Georg Jensen er nemlig tidligere formand for Grundejerforeningen Vanløse Ny Villakvarter, og i de seneste år har han kæmpet for at få stoppet rockerborgen, som han er nabo til.

Fakkeloptog mod rockere

Vi besøger ham på årets første vinterdag, hvor haven ligner en kulisse fra filmen Frost.

På spisebordet i det store åbne køkken ligger en gammel avis. Lokalavisen Vanløse fra 10. oktober 2013, hvor et fakkeloptog pryder forsiden.

Et fakkeloptog mod den tidligere Bandidos-rockerborg, som det blev kaldt i medierne, en rockerborg, der var Lars Georg Jensens nabo.

Kampen for at få freden og trygheden tilbage i villakvarteret er noget, han stadig tænker på med både lettelse og stolthed.

»Jeg kan stadig få gåsehud over det – det var så vildt at så mange mennesker stod sammen og på fredelig vis viste deres modstand over en rockerborg i vores kvarter,« siger Lars Georg Jensen.

Firesporet vej gennem

I dag er han menigt medlem af grundejerforeningen – formanden er Jørgen Vinding.

Lars Georg er glad for at bo i kvarteret, men »Men det er lidt sjovt, at vi bor rundt om en firesporet vej – jeg forstår ikke kommunen – hvor mange villakvarterer har en fire-sporet vej gennem sig. Hvis jeg kunne ønske noget, ville det være at vi fik flere fodgængerovergange, og at der blev mere fredeligt her,« siger Lars Georg Jensen, mens lyden af Jyllingevej ligger som en svag baggrundssummen.

Noget om fremtiden

Lars Georg Jensen er 58 år, uddannet socialrådgiver og senere cand. scient. pol og arbejder i Energistyrelsen som chefkonsulent.

Pludselig bryder den sorte Samsungs ringelyd igennem samtalen. Lars Georg Jensen tager den og bliver endnu mildere i stemmen – det er en 9. klasses elev, der skal skrive noget om fremtiden og vil gerne have hjælp. Han svarer pænt, at han sidder midt i et møde og beder hende ringe senere til et aftalt tidspunkt.

»De stiller altid om til mig, når skoleelever ringer – jeg synes det er vigtigt at hjælpe dem og give dem troen på, at det offentlige system er demokratisk og at det kan betale sig at deltage,« siger Lars Georg Jensen.

Han er selv medlem af partiet SF og stillede i 2017 op til kommunalvalget og har i to omgange været inde i Borgerrepræsentationen som suppleant.

Nu er han ude, men ønsker at der ikke var så langt fra borgerne til rådhuset.

For nylig kæmpede grundejerforeningen igen for et fodgængerkryds, men blev afvist.

»Vi fik at vide fra forvaltningen, at de ikke taler med borgere – det kan da ikke passe, at kommunen ikke vil i dialog, når borgere henvender sig – det er jo os, der bor her,« siger Lars Georg Jensen, der flere bruger udtrykket kafkask, når han skal beskrive samarbejdet med kommunen – set fra hans villavej.

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Boligbyggeriet i København slår rekord

Workshop om lyskunst