Daglig leder af Pasteur Gustav Vilholm foran arealet, hvor der planlægges cykelparkering. Foto: Martin Sørensen

Udendørs vin i fare på Trianglen

CYKELPARKERING. Vinbaren Pasteur har fået en melding om, at de må droppe udeservering, da der skal være cykelparkering i tilknytning til metroen. Kommunen åbner dog for, at det kan lade sig gøre alligevel efter ny dialog.

 

UDELIV: I den lange og varme sommer anno 2018 blev det populært at sidde ude foran Vinbar Pasteur og nyde dråberne fra stedet, der blev kåret til årets vinbar i fjor.

Det kommer måske ikke til at ske den kommende sommer.

Der skal etableres cykelstativer foran vinbaren i tilknytning til metrostationen på Trianglen. Derfor kan der ikke længere være udeservering, har vinbaren fået at vide.

Det vil betyde en nedgang for Pasteur.

»Det vil betyde op til to millioner kroner i tabt omsætning,« siger Gustav Vilholm og understreger, at beløbet afhænger af vejret, og det kan som bekendt være meget forskelligt fra år til år.

Tiltrængt med udeliv

Han fremhæver samtidig, at han ikke mener, at virksomhedens tab af penge er den største ulempe ved den mistede udeservering.

Det går også ud over Østerbro og København som helhed, mener han.

Dels betyder mindre omsætning færre arbejdspladser, og dels bliver en mulighed for at nyde byen frataget københavnerne, som sidste år i stor stil sad uden for med vinen på Trianglen.

Ifølge Gustav Vilholm var der omkring 60-80 udendørs gæster på en sommeraften.

»Besøgstallet hos os viste, at det var tiltrængt, og her er sol hele eftermiddagen og om aftenen. Udelivet burde være i kommunens interesse, men de er åbenbart ligeglade. Som østerbroer synes jeg, at det er ærgerligt, at udelivet lukkes ned,« siger han.

– Men der er masser af cykler i byen, også mange som flyder. Kan du ikke se, at det er nødvendigt med cykelparkering?

»Jo, det skal der være plads til, og jeg glæder mig også til, at metroen kommer. Men der skal opføres hundredevis af cykelparkeringspladser på Trianglen, og det er 10 af dem, som skal være her. Det stinker af en skrivebordsberegning,« mener han.

Kommunen bløder op

Tilladelse til udeservering gives et år af gangen, men Pasteur fik allerede i løbet af i fjor at vide, at det skulle fjernes i løbet af 2018.

Det blev dog til en udsættelse fra september til oktober, men udgangspunktet har dog været, at der ikke skal være udeservering i 2019.

Det tyder dog på, at Københavns Kommune er ved at bløde op i sagen.

»Det er ikke slået fast med syvtommersøm, der er en positiv dialog med Pasteurs ejer. Det er en del af vores fokus, at vinbaren gerne vil have udeservering,« siger vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen Hans Christian Karsten, Teknik- og Miljøforvaltningen, der nævner, at arealet for udeservering muligvis bliver mindre, hvis det kan lade sig gøre at gennemføre det.

»Udgangspunktet har været, at der skal være cykelstativer ved metrostationerne, også som en del af Trianglen. At få plads til alle ting er noget af et puslespil. Der skal både være plads til Trianglens infrastruktur, cykler, busholdepladser og plakatsøjle,« forklarer han.

– Men det drejer sig kun om omkring 10-20 pladser ud af hundredevis. Kan de ikke findes et andet sted?

»Det er et puslespil med 1000 brikker, og der spiller de små brikker også en vigtig rolle,« siger Hans Christian Karsten og nævner, at busbanen på Blegdamsvej også spiller også ind.

Han konstaterer samtidig, at Trianglen ikke ligger ude på landet, men midt i byen, hvor der er mange interesser at tage hensyn til på få kvadratmeter.

»Vi er ikke ude på at genere nogen, men vi ser det som vores opgave at finde en løsning, der kan rumme så meget som muligt,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dansende humoristisk gyserfortælling

Postforedrag på posthuset på Trianglen