Solveig Bruus er 75 år og har ingen familie. Derfor var hun taget med til Vanløse Lokaludvalgs gæstebud for at få lidt mad og selskab. Foto: Anja Berth

Skipperlabskovs og næstekærlighed

Det er altid rødbederne, der gør det. Sådan var det også fredag eftermiddag, da Vanløse Lokaludvalg og med støtte fra Café Oasen og Kronen, havde inviteret til gæstebud på Vanløse Torv.

Udenfor teltet var det bidende koldt, men vel inde i det store cirkustelt venligst udlånt af Cirkus Panik bredte varmen sig fra mobile ovne på overarbejde.

Allerede klokken 15 er de første gæster klar. Solveig Bruus har sat sig til rette ved et af de fint dækkede borde med dug med en stor portion skibberlabskovs, rugbrød, rødbeder og et drys persille. Solveig Bruus er 75 år og bor på Vanløse Allé uden nogen familie.

“Jeg er her i dag, fordi man jo er ensom. Så er det rart at møde nogle andre,” fortæller hun.

Hun sidder dog ikke indenfor og triller tommelfingre fordi hun er alene.

“I dag har jeg været i Helsingør og set Søfartsmuseet – det er helt fantastisk. Men det nye Street Food-marked de har i Helsingør var lukket – så det er dejligt med noget varm mad,” siger hun og gør kål på skibberlabskovsen.

Overfor hende er Ingrid Larsen, der har fået en fin ny og varm hue med pels på flapperne.

“Den er jeg glad for – jeg beholder den på,” siger Ingrid Larsen, der bor på Bogholder Allé og har hørt om arrangementet gennem sin nabo, som er medlem af Vanløse Lokaludvalg.

Tøj var der også masser af – op til arrangementet efterlyste Vanløse Lokaludvalg tøj til hjemløse og udsatte borgere. Og der var mere end rigeligt, skulle vil hilse og sige.

Nogle kiggede på tøj, mens andre kiggede på mere på æblekagen, som var desserten, hvis der var plads efter skipperlabskovsen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Slut med køer på Bondegården

Ny Kulturnat for de mindste