Fire frivillige projekter i Utterslev Mose kan fortsætte, heriblandt Kogræsserlauget og Fåregræsserlauget. Arkivfoto: Michael Paldan

Like 👍

Kommunal kovending: Køerne kan blive i Utterslev Mose

MUH. Før jul besluttede Teknik- og Miljøudvalget, at grønne, frivillige projekter i blandt andet Bispebjerg og Nordvest skulle spares væk. Nu viser det sig, at flere af projekterne er reddet, og at alle forlænges indtil 1. Juli 2019.

UDVIKLING: Tidligere skrev Nørrebro/Nordvest Bladet, at der som led i en større runde besparelser fra kommunens side fremover ikke ville være køer og får i Utterslev Mose. En direkte konsekvens af at kommunen skulle nedlægge deres frivillighedskoordinator, som har stået for samarbejdet med de frivillige.

Men nu har Københavns Kommune lavet en kovending. Budgetpartierne i Teknik- og Miljøudvalget tog afskaffelsen af frivillighedskoordinatoren og konsekvensen for de grønne, frivillige projekter op på et møde 7. januar, hvor de konkluderede, at de frivillige projekter, der gennem tiden er blevet selvkørende og har minimal kontakt med kommunen, kan fortsætte.

Køer og får er reddet

Det omfatter fire projekter i Utterslev Mose, nemlig Bekæmpelse af mink, Kogræsserlauget, Fåregræsserlauget og Utterslev Mose Naturplejelaug.

’Jeg er glad for at kunne fortælle, at på den baggrund vil alle de frivillige projekter nu blive kontaktet af forvaltningen og indbudt til individuelle dialoger om, hvorvidt og hvordan det enkelte projekt kan fortsætte efter nedlæggelsen af frivillighedskoordinator-stillingen’, skriver teknik- og miljøborgmester Nina Hedeager Olsen (EL) i en mail til lokaludvalgene i København.

Hun tilføjer, at alle projekterne samtidig vil få besked om, at projekterne, der var meldt til ophør ved udgangen af første kvartal 2019, kan fortsætte frem til juli 2019, mens dialogen med projekterne står på.

»En sjusket håndtering«

Det er ikke godt nok, mener formand for Bispebjerg Lokaludvalg, Alex Heick.

»Jeg synes, at kommunens håndtering af denne sag er kortsynet og utilstedeligt sjusket. Der skal findes en ordentlig og langsigtet løsning,« siger han.

Han mener, at frivilligkoordinatorens rolle og myndighed burde overgå til lokaludvalgene.

»Det vil nok kræve lidt efteruddannelse af en sekretariatsmedarbejder i lokaludvalget og god vilje centralt i Teknik- og Miljøforvaltningen. Men det vil måske handle om en enkelt eller to sager om året per lokaludvalg, så den konkrete arbejdsbyrde vil være beskeden. Meget af arbejdet gør vi i forvejen, fordi vi har kontakt med adskillige frivilligprojekter og har hjulpet dem med at komme i gang,« siger formanden, som tilføjer, at vejen frem er at lægge pres på politikerne i kommunen.

»Det skal nok lykkes, fordi det er en sag, som alle taber på. Og det bliver stadig mere indlysende, at det er en skidt sag, jo længere sagen varer,« siger Alex Heick.

Frivillige er uforstående

Mødet i Teknik- og Miljøudvalget fandt sted dagen efter, de havde modtaget et brev fra en række frivillige bag de påvirkede projekter over hele København, heriblandt projekterne i Utterslev Mose.

Her blev det understreget, at man var helt uforstående over for kommunens beslutning om at fjerne frivillighedskoordinatoren, og at man håbede, Teknik- og Miljøudvalget ville genoverveje ’den usædvanligt dårlige beslutning’ om at annullere samarbejdsaftalerne med 39 frivillige projekter i byen.

De frivillige har desuden lavet et digital underskriftsindsamling, som i skrivende stund er blevet underskrevet af 1702 borgere.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

B93’s seniorer indleder fodboldtræningen

Runddelens skøjtebane åbner igen fredag