Peter Skarrup (DF) vil have mere videoovervågning i det offentlige rum og håber, at kommunerne vil søge tilskud til det, som han påpeger, at den nye finanslov giver mulighed for. Pressefoto

Debat: Flere bilbrande

Af MF Peter Skaarup, formand for Dansk Folkepartis folketingsgruppe

Så skete det igen. Biler sat i brand af ukendte gerningsmænd og øget utryghed for beboere og bilejere -denne gang i Tingbjerg.

Det er en svøbe, som efterhånden er ved at være dagligdag i hovedstadsområdet. Men det må aldrig blive et hverdagsproblem, som vi bare trækker på skulderen af og vender ryggen til. Politiet må sætte alt ind på at finde de skyldige og stoppe dette uvæsen.

Desværre sker disse bilbrande ofte omkring de udsatte boligområder, hvor utilpassede unge med indvandrerbaggrund i forvejen hærger og skaber utryghed. Måske bare en tilfældighed – måske er der en større sammenhæng, end vi umiddelbart kunne tro. Måske er der tale om hærværk – måske handler det om forsikringssvindel eller stjålne biler, der er blevet brugt til anden kriminalitet, og hvor alle spor af gerningsmændene skal fjernes. Det er alt sammen gætværk.

Dansk Folkeparti har længe talt for mere videoovervågning af det offentlige rum. Jeg synes, at antallet af bilbrande bekræfter behovet for mere overvågning – især i udsatte boligområder, hvor kriminaliteten er højere end andre steder. Vi har netop i finansloven for 2019 sikret flere penge til overvågning og samtidig gjort det muligt for kommunerne at søge midler til at øge videoovervågningen. Den mulighed håber jeg, at kommunerne vil tage imod og øge overvågningen dér, hvor behovet er størst! Det handler om beboernes tryghed.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Filmklub. TårnbyDox viser doku om Færøerne

Kunstmix klar med ny udstilling