Politiets løsning her og nu har været at hjælpe med at sørge for, at blandt andet containere er bag lås og slå og tale med de unge om de konsekvenser, det kan have at sætte ild til ting. I Rantzausgade 37 overvejer beboerne nu at få sat et hegn op, der lukker deres del af gården af. Foto: Martin Sørensen

Like 👍

Politiet: Forebyggelse er vejen frem

RANTZAUSGADE. Beboerne i to andelsforeninger i Rantzausgade og Skyttegade er utrygge og frustrerede, efter at der er blevet sat ild til deres affaldsskur i gården. De har fået nok efter flere år med hærværk og uro i gården. Politiet mener, at løsningen er forebyggelse.

BRANDSTIFTELSE: Københavns Politi havde travlt i gaderne på Indre Nørrebro i dagene 16.-17. december, hvor de oplevede en markant stigning i antallet af ildspåsættelser. Et af de steder var gården i Rantzausgade/Skyttegade. Det fortæller Jonas Wybrandt, politikommissær ved Nærpolitiet Nordøst.

»Der blev observeret en gruppe unge mennesker, som satte ild til containere og skraldespande. Der var også en del fyrværkeriafbrændinger i området, og det gjorde, at vi meget hurtigt tog kontakt til vores samarbejdspartnere, heriblandt SSP, og undersøgte, hvad årsagen var. Vi fik vi så mange folk på gaden som muligt, både politifolk og også vores samarbejdspartnere, og kunne konstatere, at der var nogle unge, der, om det var af kedsomhed, eller om det var på grund af utilfredshed over et eller andet, skal jeg ikke kunne sige, men de fandt anledning til at sætte ild til nogle skraldespande,« siger politikommissæren, som ikke kan oplyse, om drengene, som de mødte i området ved Rantzausgade/Skyttegade, bor i FSB’s afdeling Ågården, som ligger op ad de to andelsforeninger.

Fristelser skal fjernes

På grund af muligheden for ildspåsættelser har politiet været meget i området i dagene op til jul og nytår for at sikre sig, at folk tog sig deres forholdsregler, fortæller Jonas Wybrandt.

»Vi har haft fokus på at tage rundt til de forskellige ejendommes funktionærer og informere dem om, at nu er det tid til, at de sørger for, at deres affaldscontainere er låst inde og at sikre sig, at låsesystemet virker,« siger han.

Det er samme strategi, som beboerne i Rantzausgade/Skyttegade bruger. De lader være med at stille noget ud i deres gårde, fordi de ved, at det enten bliver ødelagt, eller der er nogle, der render med det. Og de er trætte af, at de er nødt til at tænke på den måde. Er forebyggelse måden at gribe det her problem an på?

»Ja, man bør forebygge. Der er flere måder at forebygge på, og en af måderne, vi forebygger på, er ved at have fokus på, om gårdene er lukket af. En anden del af forebyggelsen handler om at tale med de unge mennesker og forklare dem, at det er rigtig, rigtig dumt og meget farligt at gå og sætte ild til ting. For man kan ikke styre en ildebrand, og at ildspåsættelse jo er en grov straffelovsovertrædelse,« siger Jonas Wybrandt.

Ikke nogen snuptagsløsning

Andelsforeningen i Rantzausgade/Brohusgade 1-1b er frustrerede over at skulle bruge mange penge på nye døre og på at skulle sætte hegn op for at kunne være og have deres ting i fred. Kan du forstå de frustrationer?

»Jeg kan sagtens forstå, at det er meget frustrerende, når der kommer andre mennesker ind på ens område og ødelægger ens ejendele. Og i de bedste af alle verdener skulle man jo kunne stille sine ting fra sig og lade det stå, og så kom der ikke nogen og ødelagde det. Virkeligheden er bare en anden lige nu. Jeg har ikke løsningen på, hvordan vi med et snuptag stopper den her kriminalitet,« siger politikommissæren og tilføjer, at de også fremover vil have stort fokus på problemet med de unge, der holder til i Rantzausgade.

»Vi har et stort fokus på det, og det er noget, vi taler sammen om på ugentligt basis i SSP-regi,« lyder det fra Jonas Wybrandt.

 

 

 

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Børn kan lære at kode på biblioteket

Socialdemokratiet: Stop salg af kommunale boliger