Sstyrbjørn i de stemningsfulde lokaler i Store Kongensgade. Foto: Christian M. Olsen

Carls køkken er fyldt med klejnesporer og bollesprøjter

26-årige Carl Emil Styrbjørn Gullacksen har åbnet sin egen butik med køkkenudstyr med kræs for feinschmeckere og andre madører.

Står du og mangler en bollesprøjte eller en farsrører, eller er du ’selvfølgelig-laver-jeg-min-pasta-helt-fra-bunden’-typen, så er der al mulig god grund til at sætte kursen mod Store Kongensgade.

I kælderen i nummer 59G åbnede Carls Køkken i begyndelsen af december. Med rustikke klinker på gulvet, rullereoler af genbrugstræ og køkkenudstyr i alle afskygninger emmer rummet af madglæde.

Her står ravioliudstikkere og rullepølsepresser side om side med kageforme og klejnesporer. En hel afdeling er helliget den gode bryg – hvad enten, der er tale om kaffe eller te. Og er du på jagt efter en champagnekøler eller en cocktailshaker – endda med opskrifter på, hvis du skulle have glemt ingredienserne i en Long Islands Iced Tea – er der også gevinst.

Noget godt kram

Bag butikken står 26-årige Carl Emil Styrbjørn Gullacksen, der med butikken i Store Kongensgade og den tilhørende webshop carlskoekken.dk udlever sin fem år gamle drøm om at få sin egen forretning.

For tre år siden blev han uddannet isenkræmmer, og siden har han arbejdet i Skotland, hvor interessen for det særlige køkkenudstyr bare blev forstærket.

Efter et års søgen efter det helt rigtige lokale, nåede Styrbjørn Gullacksen at åbne den fysiske butik i Store Kongensgade til julehandelen.

Her rider han med på køkkenbølgen, som tv-programmer som ’Den store bagedyst’ og ’Masterchef’ har skyllet ind over landet. Interessen for den nye butik har været stor.

»Det er mange, der gerne vil have noget specielt og noget godt kram, som holder i mange år,« siger Styrbjørn.

En familie på tre afbryder kortvarigt. De er på jagt efter en old school-kartoftelskræller, da den gamle, som har fulgt familien i mange år, er blevet væk. Hurtigt bliver de præsenteret for fire varianter.

Mormorkøkken i høj kurs

Styrbjørn Gullacksen rejser gerne til udlandet for at holde sig opdateret med de seneste køkkentrends. Men også det traditionelle udstyr fra mormors køkken er i høj kurs.

»Jeg vil gerne finde nogle unikke varer, som man ikke kan få fat i alle steder. Jeg vil kun sælge noget, jeg synes er lækkert, og som jeg kan stå inde for,« siger Styrbjørn.

En ung mand er på udkig efter en pastamaskine – med det hele. En kyndig vejledning senere står en smuk gave klar på disken.

Selv har han og kæresten også køkkenudstyr til alle afkroge af madlavningen

»Jeg har vist mere køkkenudstyr derhjemme, end hvad mine evner i et køkken kan forsvare,« smiler Styrbjørn Gullacksen.

Og hvad hitter så lige nu på køkkenudstyrsfronten?

»Bæredygtighed er et nøgleord også indenfor køkkenudstyr,« siger Styrbjørn og fremhæver, at han lige nu kører kampagne med en stribe produkter, der kan hjælpe med ar reducere brugen af plastik.

For hvert produkt, der bliver solgt i januar fra kampagnen ’Clean January’, donerer butikken ti procent af omsætningen til Plastic Change, der skaber opmærksomhed om konsekvenserne af den voksende forurening med plastik i havene og miljøet i det hele taget.

Stål er også vældig populært. Blandt andet madkasser, der kan holde til adskillige ture i skoletasken.

Og flere varianter af stålsugerør, som Carl Emil Styrbjørn Gullacksen selv har fået udviklet, er midlertidigt udsolgt, men kommer igen. Mon ikke kunderne også gør det?

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

Guldkonfettien ramte Viola Sky

Gaderøverier: Klage over politiet afvist