I Kødbyen, på Halmtorvet 27 flytter en ny kunst-aktør ind. Arkivfoto: René Mølskov

Kunstnerisk samlingspunkt kommer til Kødbyen

KUNST. På Halmtorvet 27 flytter Art Hub Copenhagen ind og åbner dørene for alle kunstnere, der dermed får et nyt samlingssted på Vesterbro.

ARTI HUB: I lokalerne i Kødbyen på Halmtorvet 27 kan kunstscenen se frem til en ny legeplads. Kultur- og Fritidsudvalget har netop besluttet at stille lokaler til rådighed for foreningen Art Hub Copenhagen.

Art Hub Copenhagen skal med finansiering fra Bikubenfonden og Novo Nordisk Fonden indrette et nyt samlingssted for kunstnerisk forskning, udvikling og produktion.

I det nye samlingssted kan kunstnere arbejde og udvikle deres praksisser. Nu hvor aftalen er faldet på plads,går aktiviteterne snart i gang.

»Vi har en lang kunstnerisk tradition i København, men kunsten er presset af idéen om, at alt skal kunne give et økonomisk afkast. Det kan kunst ikke nødvendigvis. Derfor skal vi gøde jorden for, at den kan vokse og blomstre. Det gør vi blandt andet ved at lade Art Hub Copenhagen rykke ind i Kødbyen,« skriver kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) i en pressemeddelelse.

I Art Hub Copenhagen skal kunstnerne få faglig sparring, forskning og hjælp til udvikling. Håbet er, at det forbedrer samtidskunstens vilkår – også internationalt.

»I en verden med markante sociale, samfundsmæssige og politiske forandringer er der brug for tanker, ideer og forslag til løsninger, der kommer andre steder fra end de etablerede, ofte økonomisk tænkende institutioner. Art Hub Copenhagen er sat i verden for at facilitere og fremme dette nye perspektiv,«siger Art Hub Copenhagens bestyrelsesformand, Tine Fischer i pressemeddelelsen.

Adressen har tidligere huset Innovationshuset, der blev lukket i budgettet for 2019.

Art Hub Copenhagen bliver i første omgang i Kødbyen i et år, før det skal vurderes, om institutionen har brug for større rammer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

VIDEO: To mænd efterlyst for brandstiftelse

Broen over søen fjernes lige nu