Foto: Ritzau/Scanpix

Bandemedlemmer risikerer fængsel på livstid

I dag mandag 21. januar indleder Københavns Byret retssagen mod to mænd på 19 og 23 år, der er tiltalt for drab og to drabsforsøg i forbindelse med en episode, der fandt sted 9. november 2017. De er begge medlemmer af den nu forbudte bande Loyal To Familia (LTF).

Drabet skete i Mjølnerparken, hvor Brothas holder til, og politiet mener, at det skete som led i bandekonflikten, selv om dræbte, 22-årige Ghassan Ali Hussein, ikke var medlem af en bande. Det skriver Berlingske.

Anklagemyndigheden har derfor taget bandeparagraffen i brug. Det betyder, at straffen kan stige med indtil det dobbelte, og anklageren i sagen ventes derfor at kræve dem idømt fængsel på livstid.

Dermed kan de to unge mænd få den tvivlsomme ære at skrive sig ind i dansk retshistorie. De er nemlig i forvejen tiltalt i en anden sag, der også kan udløse en straf på livstid, hvis de kendes skyldige.

Stukket ti gange med kniv

11. januar indledte Retten på Frederiksberg en sag mod de to og 14 andre med tilknytning til LTF. De 16 bandefolk er tiltalt for ikke mindre end seks drabsforsøg.

Godt to uger før nedskydningen af Ghassan – 23. oktober 2017 – ankom tre biler til Hothers Plads på Ydre Nørrebro.

De bevæbnede mænd fortsatte til Tagensvej, hvor de ifølge anklagen overfaldt en 24-årig mand. Han blev stukket ti gange med en kniv og var i yderste livsfare, skriver Berlingske.

Når man er tiltalt for flere forbrydelser, bliver sagerne normalt slået sammen og behandlet i én retssag.

Men de to sager er så omfattende, at anklagemyndigheden har afvist at slå dem sammen til én samlet straffesag. I stedet kører de helt usædvanligt sideløbende ved to forskellige domstole.

I sagen om de seks drabsforsøg ventes der dom sidst i marts. I sagen om drabet på Ghassan falder dommen i april, skriver Berlingske.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Musikklub med hemmelige kunstnere

Personpåkørsel: Ingen tog mellem Ryparken og Bispebjerg