15 nye træer skal plantes på Amager Fælled, men det fremgår ikke specifikt hvor. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Haha 😆 Wow 🤩

Flere træer er på vej til Amager

TRÆPOLITIK. 597 træer skal til efteråret plantes i 19 udvalgte parker, naturområder og kirkegårde. Af dem får Amager Fælled 15, Lergravsparken 10, Sundby Kirkegård 30, mens 10 træer plantes hos institutionen Søstjernen.

GRØNNE GAVER: Det var en grøn julegave, Teknik- og Miljøudvalget kunne sende ud til flere af Københavns bydele, da de kort før jul vedtog, at der i efteråret skal plantes 597 træer i udvalgte parker, naturområder og på kirkegårde.

Her på øen betyder det, at der skal plantes 15 nye træer på Amager fælled, 10 i Lergravsparken, 30 på Sundby Kirkegård og endelig plantes 10 nye træer hos institutionen Søstjernen i Sundbyøster.

Pengene til de nye træer blev afsat under forhandlingerne til Budget 2019, hvor partierne bag valgte at lave en pulje på 10,6 millioner kroner i 2019-2020 til plantning af træer. En pulje, der også skal bruges på plantning af 42 træer ved udvalgte indfaldsveje samt 4-6 gadetræer ved H.C. Andersens Boulevard og Rådhuspladsen.

Hokus pokus grønt i fokus

Et grønnere København med flere træer har været på den politiske dagsorden i flere år. I 2017 vedtog politikerne eksempelvis Træprioriteringsplan 2017-2019, som bygger videre på målsætningen om, at der skal plantes 100.000 flere træer i byen frem mod 2025. En af træernes fortalere er de Radikales Tommy Petersen, der glæder sig over, at nye træer snart vil slå rod i parker, naturområder og på kirkegårde:

»I mange år var der for meget fokus på at få bygget boliger og infrastruktur så hurtigt som muligt. Det gik hårdt ud over træerne i byen, som ikke blev tænkt med ind i løsningerne. Det har vi kæmpet for at lave om på med både vedtagelsen af kommunens første træpolitik, politikken om mere vild natur i byen samt målet om 100.000 nye træer. Men der skal afsættes penge til det, og derfor er jeg glad for, at vi i det nye budgetforlig har afsat midler til hundredevis af nye træer,« skriver Tommy Petersen i en mail til avisen.

Træer er win-win for byen

Byens parker, naturområder og kirkegårde har gennem historien været hjemsted for en stor del af Københavns træer, og de har dermed dannet ramme om rekreative funktioner, ligesom de er hjemsted for mange dyre- og plantearter.

Flere af træerne er dog ved at nå en alder, hvor de begynder at forgå. Der er derfor behov for, at man sikrer næste trægeneration, hvis man vil bevare byens grønne åndehuller om 100 år. Det skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i deres indstilling.

Tommy Petersen lover da også, at der i de kommende år, vil vokse flere træer i byen:

»De næste par år kommer der mange nye træer i København. Vi planter første del af den nye byskov med 25.000 træer, vi planter hundredevis af træer samtidig med, at ordningen ‘partnerskabstræ’, hvor kommunen betaler træet, og borgerne passer det, sikrer masser af nye træer tæt på københavnerne.

Det er vigtigt for mig, at byen bliver sundere at leve i, og her er træer vigtige, de gør os gladere, og samtidig renser de luften. Træer er win-win for byen,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Ødelagte liv

Gammel fabriksgrund er ryddet