Historisk Arkiv genåbnede i går mandag. Foto: Martin Sørensen

Beslutning om biblioteker og arkiv er udskudt

BIBLIOTEKSSTRUKTUR. Historisk Arkiv på Stationsvej i Dragør blev i dag genåbnet, og beslutningen om den fremtidige struktur for Dragørs biblioteker og arkivet er udskudt, til en række spørgsmål fra politikerne er afklaret.

DRAGØR: Politikerne i Dragørs Børne-, fritids- og kulturudvalg undlod i onsdags at tage stilling til forvaltningens foreslåede løsningsmodeller for kommunens fremtidige biblioteksvæsen og Historisk Arkiv.

Efter Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti i efteråret i Budget 2019 vedtog at samtænke biblioteksvæsen og Historisk Arkiv og i stedet udleje arkivets lokaler på Stationsvej til andet formål, havde forvaltningen foreslået dette udmøntet enten ved at drive bibliotek og Historisk Arkiv både i Sadolins Hus på Vestgrønningen og i Hollænderhallen. Eller alene i Hollænderhallen.

»Der var en eller anden embedsmand, der trak i nyhedsbremsen. Det har aldrig været meningen at lukke lokalarkivet,« siger formand for Børne-, fritids- og kulturudvalget, Morten Dreyer (DF) til Amager Bladet efter udvalgsmødet.

Muligt samarbejde med museet

I stedet blev der vedtaget fem ændringsforslag stillet af Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti. Forslag som skal skabe mere afklaring, før politikerne beslutter sig.

1. Forvaltningen skal belyse, hvordan lokalarkivet med plads til de frivillige kan dele adresse og faciliteter med biblioteket på Vestgrønningen.

2. Om det gamle rådhus på Stationsvej både kan rumme lokalarkivet med plads til de frivillige samtidig med andre aktiviteter.

3. Et tættere samarbejde mellem lokalarkivet og Museum Amager i arbejdet med de historiske arkivalier (arkivmateriale) skal undersøges.

4. Beslutningen om, hvorvidt en del af arkivmaterialet eventuelt skal opbevares i fjernarkiv i enten Rødovre eller på et lager på A.P. Møllers Allé, udskydes til der er en afklaring på den fremtidige struktur.

5. Historisk Arkiv genåbnes mandag 21. januar for offentligheden på de hidtidige vilkår, indtil den fremtidige struktur er afklaret.

Lynarrangeret borgermøde

Det var et enigt udvalg, der stemte for punkterne 2-5, mens Liste T stemte imod ændringsforslag 1 og fik ført til protokol, at der ikke er plads til lokalarkivet på bibliotekerne, og at det vil give en forringelse af vilkårene for lokalarkivet, de frivillige samt de ansatte på arkivet og bibliotekerne, og at borgerne ikke vil opleve bedre kvalitet.

Samme Liste T holder i dag mandag 19.30-21.30 et lynarrangeret borgermøde om sagen på Dragør Skole.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Frostbrødre på Teatret Zeppelin

Iværksættere på vej med nye fødevarer