Sara og sønnen Ira på tre en halv måned er til frisør med Anthon på syv år. Sara er på barsel og skal senere fortsætte med at læse enkeltfag på Det Frie Gymnasium. Foto: Julie Stougaard

Elsker 😍

Alt er godt på Nørrebro – undtagen trafikken

FAMILIELIV. Sara kommer ind til Juicy Beauty med sin søn Anthon på syv år, som skal klippes. Hun, hendes mand og deres fire børn bor p.t. i Rådmandsgade og drømmer om at finde en bolig mere centralt på Nørrebro, som kan rumme dem alle.

 

 

 

 

I STOLEN: »Har du tid til en børneklip?,« spørger Sara, som netop er kommet ind i salonen med syvårige Anthon ved sin side og Ira på tre en halv måned på armen.

»Ja, en børneklip har jeg tid til,« siger Maren og hjælper Anthon med at komme på plads foran spejlet.

»Han er lidt genert, men du må godt tage et billede af os to,« siger Sara og kigger ned på lille Ira, da undertegnede spørger til foto.

Udover de to drenge har hun også to piger – et sæt tvillinger på fem år, så der er nok at se til, fortæller hun.

»Og nu har jeg to af hver, så må det også være godt nok,« griner hun.

Trafikken er ikke for børn

Hun bor med sin mand og sine børn i en lejlighed i Rådmandsgade, men de har tidligere boet på hjørnet af Møllegade og Guldbergsgade.

»Vi var nødt til at flytte, fordi vi manglede plads, ellers var vi blevet. Det er dog et kryds med kæmpe problemer i forhold til trafikken. Der er mange biler, der svinger til højre, selvom der er højresving forbudt, og jeg har set biler, der er kørt ud foran cyklende børn, fordi de svingede til højre uden at slå blinklyset til, fordi det er forbudt,« siger Sara og tilføjer, at sønnen Anthon stadig går i skole på Guldbergs Skole, selvom de er flyttet.

»Den er vi glad for. Det virker til at være en skole, hvor det er den mere velstillede del af Nørrebro, der har deres børn, men der er stadig stor diversitet, og det er godt. Jeg synes, det er godt, at børn vokser op og oplever, at andre er anderledes end dem selv,« siger hun.

Der går dog mange år, før han selv får lov til at cykle i skole, tilføjer hun.

»Han er syv nu og cykler ikke selv, og det kommer han heller ikke til, når han er ti år. Det vil jeg ikke have det godt med. Vi har to ladcykler, og dem bruger vi til alle børnene. Det fungerer,« konstaterer hun.

Et pitstop i Rådmandsgade

For familien er Rådmandsgade bare et stop på vejen til noget andet, for de har stadig ikke den plads, de ønsker sig, forklarer hun.

»Så måske rykker vi ud af byen, selvom vi vil være kede af at være nødt til det, for vi elsker byen. Vi må se, hvad der sker. Det er jo dyrt at bo på Nørrebro, og det er en udfordring, når man er en stor familie. Sådan er det.«

Området ved Rådmandsgade har de ellers ikke noget imod, tilføjer Sara.

»Vi er glade for Byoasen, og der er altid noget at lave i weekenden. Nørrebro er i det hele taget tætpakket med børn, og det er meget mangfoldigt, det er dejligt. Det er også et råt miljø, og det skal man selvfølgelig beskytte de små fra, men for de lidt større børn er det fint, at de ser, at folk er forskellige,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Alle Lisbeths flagermus

Søde tøjdyr fik sundhedstjek