Sygeplejestuderende afholdt bamsehospital lige før jul. Foto: Karen Grønkjær

Elsker 😍

Søde tøjdyr fik sundhedstjek

DIAKONISSEN: Det sker ikke så tit, at søde tøjdyr som en kanin og en hund får et sundhedstjek.

Men det skete forleden, da 20 børn fra børnehaven Marthagården var på besøg hos sygeplejestuderende på professionsbacheloruddannelsen i sygepleje på Diakonissestiftelsen, der invitererede til bamsehospital på Peter Bangs Vej.

De studerende læser på tredje semester og er i gang med deres praktiske teori omsat til praksis.

Saga, der er sygeplejestuderende, lytter med stetoskopet og må konstatere, at bamsen snorker lidt.

Et andet sted har en voksen ladet en fire-årig vikle gazebind rundt om hovedet, da den lille hellere ville have en levende patient end en tøjbamse.

Prøve viden i praksis

Formålet for de sygeplejestuderende var at afprøve deres viden i praksis om kommunikation, pædagogik og børns psykologiske udvikling. Og det klarer de studerende godt, vurderer pædagog Thomas Kubel fra Marthagården:

»Jeg synes, de er dygtige til at give børnene plads og fornemme deres behov. For børnene er det også rigtig god læring, ikke bare i at møde sundhedspersoner, men i at møde fremmede i det hele taget.«

Ved et andet bord har Karla Ninus fået forbinding på ørerne og er blevet lyst i øjnene.

»Jeg tror ikke, at hun har hjernerystelse, men vi kan støtte hovedet lidt sådan her,« siger sygeplejestuderende Randi Kjær, og Phillippa mener, at Karla Ninus ser lidt forskrækket ud.

De finder sammen ud af, at Karla Ninus har kolde poter, så de bliver varmet lidt.

Ideen kom fra rektor

Mange af de studerende vil gerne arbejde med børn, og kun ganske få kan komme til at prøve det i praktiktiden. Derfor fik lektor Julie Tejmers den oplagte idé at invitere en gruppe børnehavebørn på besøg til bamsehospital.

Denne dag er børnene godt tilfredse med at have fået rigeligt med bandager viklet om bamserne og have tømt sygeplejeuddannelsens lager af plastre.

Samtlige tøjdyr har det godt.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Alt er godt på Nørrebro – undtagen trafikken

Smag på det mangfoldige USA