Disse to bøger er nummer de mest solgte på henholdsvis engelsk og dansk i Københavns Lufthavn Foto: PR.

Hyggebøger og Trump hitter i lufthavnen

KASTRUP: Bøger om nudging, hygge og Trump slår krimierne, når rejsende vælger litteratur til flyturen, viser WHSmith i Københavns Lufthavns opgørelse over de mest solgte bøger.

Morten Münsters bog om adfærdsdesign med den fængende titel » Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag« er nemlig årets bestseller blandt danske rejsende i Københavns Lufthavn.

Bogen beskriver begrebet nudging, et udtryk hentet fra elefanternes verden, hvor de voksne dyr nudger/puffer de yngre elefanter for at lærer dem nyt og vise den rette vej.

»For lufthavnen er det tankevækkende, at de rejsende interesserer sig så meget for nudging. Vi bruger teorierne bag adfærdsdesign meget aktivt til at gøre rejsen gennem lufthavnen så nem og tryg som muligt,« fortæller kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

På listen over flest solgte danske bøger slår »Jytte« den danske krimikonge Jussi Adler-Olsen og hans seneste roman »Selfies«.

Kun cirka hver tredje rejsende i lufthavnen er dansker. Derfor fylder engelsk-sprogede bøger en del i WHSmiths butikker.

Her er bøger om danskernes vaner og uvaner klart topscorer – fulgt af Trump og H.C. Andersen.

»Mange udenlandske rejsende har hørt, at danskerne er verdens lykkeligste folk. Det pirrer nysgerrigheden. Hvorfor nu det?. Det samme gør ordet og begrebet »hygge«. Især i Storbritannien er »Hooga« blevet en ny, spændende trend de seneste år,« siger Peter Krogsgaard,

Præsident Donald Trump fylder også godt på årets liste med to bøger: »Fire and Fury« af Michael Wolff og » Fear« af stjernejournalisten Bob Woodward.

Og så holder H.C. Andersen godt fast i listen med to bøger, der samler den danske forfatters bedste eventyr.nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Håndværkere beskudt af metalkugle

Generationsmøde krydrer fællesspisning