Kirkerummet på Fælledgården. Foto: Lars Ottosen

Nyt kirkerum på Østerbro

PRÆSTEN SKRIVER. Plejecentret Fælledgården har fået et kirkerum, hvor alle er velkomne, og der er gudstjenester fredage i ulige uger .

Af Lars Ottosen

Sognepræst, Sankt Jakobs Kirke

NYT ALTER: Hvis du for nogle få år siden bevægede dig rundt i kvarteret omkring Jagtvej, så bemærkede du måske den store byggeaktivitet, der var midt på stykket mellem Østerbrogade og Vibenshus Runddel.

For i januar 2013 genåbnede Plejecentret Fælledgården efter en fire år lang ombygning og gennemgribende modernisering af hele huset.

I dag er Fælledgården Danmarks største plejecenter med 193 almene plejeboliger. Plejecentret blev oprindelig opført tilbage i 1970’erne på initiativ fra menighedsplejerne her på Østerbro, og åbnede første gang den 3. april i 1978. Hvilket altså også betyder at Fælledgården kunne fejre sin 40 års fødselsdag sidste år.

En ny hverdag

Da Fælledgården genåbnede i 2013 var det et helt nyt hus, der stod færdigt til alle de nye beboere, der flyttede ind i det.

Det var nyt, og det var – og er stadig –flot, men der var også en ny hverdag i et helt nyt hus, der skulle finde sin form og de nye rutiner, som vi alle sammen har brug for i vores liv.

Og en af de ting, der skulle finde sin plads i det nye hus var de gudstjenester, som der altid har været tradition for at afholde på Fælledgården. Lige som der bliver afholdt gudstjenester på langt de fleste plejecentre i Danmark.

Et dejligt rum at være i

I de første par år blev gudstjenesterne afholdt i en lille pop up kirke i caféområdet med efterfølgende kaffe og kage. En gudstjenesteform som man også kender fra rigtig mange andre plejecentre, og som gør det muligt for de beboere, der ønsker det at komme til gudstjeneste, dér hvor de bor.

Men da Hannah Hjort tiltrådte som centerchef i sommeren 2016 gik der ikke lang tid før hun søsatte den idé at etablere et permanent kirkerum på Fælledgården. Både til afholdelse af gudstjenester, men også som et refleksionsrum som både beboere og deres familier kunne bruge til at sætte sig ind i og lade sindet stemme af tanker og minder og stilhed.

På samme måde som kirkerne bliver brugt til at sætte sig ind i og reflektere over tilværelsen af alle aldersgrupper landet over.

Og nu står kirkerummet færdigt. Det er blevet utrolig dejligt rum at være i. Både smukt og højtideligt at holde gudstjeneste i, men også et indbydende livsrum, der tilbyder lidt stilhed og eftertænksomhed i hverdagen – hvilket vi alle sammen uanset alder kan have brug for i ny og næ.

Alle er velkomne

Så hvis du skal besøge én du kender på Fælledgården eller bare kommer forbi så kig ind og oplev Østerbros nye kirkerum. Rummet står altid åbent for beboere og besøgende, hvis det ikke er i brug.

Der afholdes gudstjeneste hver fredag klokken 14 i ulige uger.

Næste gudstjeneste er fredag 18. januar klokken 14.

Alle er velkomne!

Både pårørende og gæster og beboere.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Monggaard fortæller om sin Olsen Banden-bog

Nyt Silvan-byggemarked i Domus Vista åbner i morgen