Christian Lollike er manden bag opsætningen af Erasmus Montanus på Østre Gasværks Teater. Foto: PR

Erasmus Montanus i nutiden

TEATER: Fredag 18. januar får Christian Lollikes reumertvindende og anmelderroste opsætning af Ludvig Holbergs komedie, Erasmus Montanus, københavnerpremiere på Østre Gasværk Teater.

I Lollikes iscenesættelse bliver Holbergs 1700-talshumor om hvorvidt jorden er flad eller ej, omsat til en nutidig diskussion om danskhed og udkantsdanmark.

I stykket mærker en flok borgere i en lille landsby, at deres tro og værdier bliver udfordret, da den lokale Rasmus Berg vender tilbage fra et studieophold i storbyen København. Efter opholdet har han ændret navn til det latinsk klingende Erasmus Montanus og belærer nu landsbyen om nye verdensopfattelser og filosofiske betragtninger.

»Landsbyens angst for, at deres grundlæggende værdier og tro bliver taget fra dem af noget udefrakommende afspejler en yderst aktuel problematik, vi står med også i nutidens samfund,« siger Christian Lollike og fortsætter:

»Erasmus Montanus spørger i forestillingen ind til, om det overhovedet er rigtigt, at vi i Danmark bygger på kristne værdier – eller om det er noget, vi griber ud efter og tillægger en stor betydning, i takt med at der kommer flere til landet med muslimsk baggrund. I min levetid har der i hvert fald aldrig været så meget fokus på at afgrænse, hvad der er typisk dansk. Og det afspejler Holbergs knap 300 år gamle tekst rigtig fint.«

I forestillingen er der et stort hold stærke skuespillere på scenen sammen med et kor.

Andreas Jebro indtager igen titelrollen som Erasmus Montanus, mens Lars Brygmann, Lotte Andersen, Bjarne Henriksen og Simon Mathew blandt flere er at finde på rollelisten.

Scenografien er skabt af scenografduoen Ida Grarup Nielsen og David Gehrt, som lader scenografien og rekvisitterne afspejle landsbyboernes stædige livssyn.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bornholmerfærge vender tilbage til København

Fodbold: Amager-dreng på kontrakt