Ungt musikalsk brag

TALENTPARADE. 12 bands og solister vil optræde på Krudttøndens to scener fredag. De er alle en del af musikforeningen MUVE, som holder til i en øvecontainer i Århusgade.

FESTIVAL: Siden april har musikforeningen MUVE overtaget øvecontaineren ved Østerbrohuset i Århusgade.

I stedet for at musikere nu udelukkende kommer forbi og øver, er de nu en del af et fællesskab som medlemmer af foreningen MUVE.

MUVE står for Musikforeningen Vesterbro, og de udvidede i fjor til Østerbro, da lokalerne på Vesterbro var godt bookede, og det endda viste sig, at flere af musikerne endda bor på Østerbro.

»Vi er gået ind for at få skabt et musikmiljø, og her bliver spillet både rock, jazz, og her er kor. De er her ikke kun for at øve, men også for at være en del af et fællesskab,« siger Jesper Ø. Jensen, daglig leder af MUVE.

Det er primært unge og yngre musikere, som holder til i containeren, men der er skam også modne herrer i 70 års alderen, som har genoptaget deres ungdoms pigtrådsmusik.

Ønske om mere kultur

Det er dog især ungdommen, der er fokus på, når MUVE præsenterer 12 bands og solister på de 2 scener fredag 18. januar fra klokken 18. For MUVE er det vigtigt at nå ud til borgerne med musikken. Arrangementet i Krudttønden på fredag er det første af fire på stedet i løbet af 2019.

Derudover vil der også være udendørs koncerter i løbet af sommerhalvåret.

»Flere borgerundersøgelser på Østerbro de seneste år har vist, at der blandt beboerne er et stort ønske om flere faciliteter til musik, hvor børn, unge, forældre, midaldrende og gamle kan udøve deres fritidsinteresse. Og der er også ønsker om flere arrangementer, hvor man som borger på Østerbro kan opleve mere live musik. Det gør MUVE nu noget ved – i samarbejde med Kultur Ø. og Krudttønden,« siger Jesper Ø. Jensen.

Rap, akustisk og rock

Arrangementet indledes med rapperen Pede B, som bor i Nordhavn, der vil åbne aftenen i samarbejde med publikum. Temaet for Pede B’s rap vil være musik og Østerbro.

Derefter følger akustisk musik og senere mere funky rytmer, inden det bliver den mere hårde rock omkring midnat, hvorefter der sluttes af med funk, hiphop og rap ud på natten.

»Jeg er sikker på, at folk oplever nogen, som bliver hits om nogle år,« siger Jesper Ø. Jensen, som fortæller, at navne som Mø og Oh Land tidligere er præsenteret af MUVE på Vesterbro.

De optrædende er:  Pede B, Spicy Garro, Frida Jacobi, Rock Jam Brothers, Mansfield Official Homepage, Before Fire, Holm Beck, K. H. Ørum, Rosa, Veneda Terry, Corporate Sluts og Juwehl.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Stadig billetter til en smuk koncert

Nye byhuse i luksusklassen på vej