Stairway ligger i den tidligere frokoststue for Føtex-medarbejdere. Hvis man slog væggen til venstre ned, ville man komme direkte ind i Kvan-salen. Stairway åbner til efteråret. Foto: Martin Sørensen

Elsker 😍

Trappen til musikalsk succes

Kulturstationen Vanløse har netop fået nøglerne til det nye spillested, Stairway med plads til 200 publikummer og eget backstage rum for up-coming bands. Koncertstedet åbner til efteråret, og du kan godt glæde dig.

Egentlig behøver du bare lige hoppe ud af s-toget eller metroen og så gå op ad trappen til Vanløses nye spillested, Stairway, der ligger som en forlængelse af Kulturstationen ud mod Lindehøjen. Det er Kulturstationen Vanløse, der har fået lov til at udvide gemakkerne med et nye spillested, og byggeriet går i gang i det tidligere personalerum for Føtex-,medarbejdere. Her skal være både scene, stole, bar og et backstage-rum, så musikere til både Café Oasen og altså det nye spillested Stairway kan have lidt privatliv inden de skal spille.

Stairway er en reference til rockikonet Van Morrison, der i 1982 skrev sangen ’Vanlose Stairway’ som en hyldest til sin daværende danske kæreste, der boede i lejlighed i Vanløse.

»Det er også et symbol på, at for at nå Van Morrisons niveau er der mange trin på vejen op – det kræver træning og vi vil gerne skabe rammerne for at nye up-coming bands kan spille her og måske nå et højere niveau,« siger Lars Becher, der er leder af Kulturstationen Vanløse.

Han mener, at der er behov for endnu et spillested i Vanløse.

»Vi kan jo se på den store interesse for Café Oasen, at der er interesse for det, og så håber vi, at der vil komme endnu flere til Vanløse for at høre musik – det er jo nemt med metroen,« siger Lars Becher.

Spillestedet Stairway vil tilstræbe at have koncerter de fleste af ugens dage, men særligt på hverdage, hvor mange af de andre og større spillesteder ikke har koncerter.

Selve rummet bliver mørkt og dunkelt, med sorte vægge og spot på scenen. Der vil være bar og masser af plads til at stå og snakke.

Især nye bands på vej op er velkomne, men også mere etablerede musikere er velkomne.

Stairway åbner til efteråret, og ikke i april, som kommunen tidligere har meldt ud.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

PETERS PEN: En plads med musik i

Verdensstjerne kommer til Tivoli