Kampens topscorer Casper U. Mortensen triumferer efter endnu en dansk scoring. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Håndboldfesten syder i arenaen

HÅNDBOLD. Amager er i disse dage vært for nogle af verdens bedste håndboldspillere, som indtager Royal Arena ved VM. Danmark spillede torsdag åbningskamp mod Chile i en hal på kogepunktet – og vandt stort.

ØRESTAD: Kommentatorerne jublede om kap med de godt 13.000 publikummer over den imponerende kulisse for Danmarks åbningskamp mod Chile ved VM i håndbold torsdag.

Københavnerne fik et sandt festfyrværkeri i kæk angrebshåndbold fra Mikkel Hansen og kompagni, da de rød-hvide knuste sydamerikanerne med hele 39-19, ikke mindst grundlagt af en forrygende Casper U. Mortensen, som blev kampens topscorer med otte mål på lige så mange forsøg – det skulle han blot bruge en halvleg til.

»Det var helt vanvittigt at komme ind i hallen. Også da vi startede kampen op og så den her røde mur. Det var, lige som jeg havde drømt om,« sagde landstræner Nikolaj Jacobsen til TV2 efter kampen.

23 måls-sejren knækkede dog ikke chilenerne, som et par dage senere hentede deres blot anden VM-sejr nogensinde, endda over Østrig – og på hele otte mål.

Et slag for håndbolden

Danmark spiller nu resten af kampene i Herning, mens Sverige har indtaget Royal Arena med deres gruppe og en hær af blå-gule fans.

Det er første gang siden 1978, at Danmark er værter, og for første gang nogensinde skal Royal Arena lægge gulv til håndbold.

Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, kalder det for historisk og glædeligt, at københavnerne nu får mulighed for at opleve et verdensmesterskab i herrehåndbold helt tæt på: »Som gammel amagerdreng kan jeg næsten ikke få armene ned. Jeg får helt kuldegysninger, når jeg tænker på, at der skal spilles VM-håndbold på min fødeø,« siger Morten Stig Christensen, som i de første mange år af sit liv boede på Amager, og hvis CV tæller roller som både TV2 vært og landsholdsstjerne.

Han håber, at håndboldfesten i København vil give mange københavnske børn blod på tanden i forhold til selv at spille håndbold:

»Det har jo længe været en ambition at få rykket håndbolden tilbage til København. Mesterskabet er en god anledning til at introducere endnu flere københavnske børn for håndbolden, og derfor har vi investeret i en stor aktivitetszone, hvor familier kan komme forbi og prøve kræfter med forskellige håndboldaktiviteter«, fortæller Morten Stig.

Aktivitetszonen kommer til at ligge ved siden af Royal Arena i Ørestad Skøjte- og Ishockey hal. Her vil der være gratis adgang til aktiviteter og konkurrencer.

Aktivitetszonen har åbent i hverdagene klokken 14 .00-20.00 og i weekenden 12.00-20.00 indtil 20. januar.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Lille børnehave i halsbrækkende spareøvelse

PETERS PEN: En plads med musik i