Kaj Klint Pedersen er stoppet som leder på Damhusengens Skole til stor ærgrelse for bestyrelse, personale og elever. Arkivfoto

Haha 😆 Wow 🤩

Damhusengens Skole skal have ny leder

Den vellidte skoleleder, Kaj Klint Pedersen på Damhusengens Skole er netop fratrådt. Afskedsreception på skolen på fredag 18. januar.

Opdateret torsdag 17. januar kl. 14.30 med kommentar fra børne- og ungdomsborgmesteren.

Skoleleder på Damhus-engens Skole, Kaj Klint Pedersen, er efter aftale med forvaltningen stoppet lige før jul.
Kaj Klint Pedersen kom til skolen i 2016, hvor han har stået for hele sammenlægningsprocessen og er lykkedes med at samle de to skoler, Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole – ikke blot praktisk, men i høj grad værdimæssigt.
Nu skal der findes en ny skoleleder, men i mellemtiden er leder på Kirkebjerg Skole, Max Ulrich Larsen konstitueret leder på Damhusengens Skole.
På et møde onsdag 16. januar drøftede kommunens børne- og ungdomsudvalg et medlemsforslag fra SFs gruppeformand Klaus Mygind, der gerne vil ’have styr på situationen’ på Damhusengens Skole.
Brug for en redegørelse
»Jeg har brug for en redegørelse for, hvad der er sket. Jeg kan undre mig over, at man
afskediger en skoleleder, når der efter, hvad jeg erfarer, har været et godt samarbejde med både skolens personale og bestyrelse. Det er en kæmpe opgave at skabe den kultur, og det er lykkedes godt, selvom der er var skepsis i starten. Derfor har jeg har brug for at vide, hvad der er sket, hvis der er sket noget, og hvad baggrunden er,« sagde Klaus Mygind til Vanløse Bladet umiddelbart inden mødet.
»Nu bliver der udarbejdet en redegørelse, hvor vi får vurderet, hvordan sammenlægningsprocessen er gået og udvalget skal derefter tage stilling skolens økonomiske situation,« fortæller Mygind efter mødet.
Bestyrelse tilfreds
Skolebestyrelsen oplever, at Kaj Klint Pedersen som skoleleder har leveret et vigtigt bidrag til opbygningen og udviklingen af Damhusengens Skole.
»Kaj har set mulighederne i den sammenlagte skole i Vanløses grønne hjerte, og han har været en central person i sammenlægningsprocessen,« siger formand for skolens bestyrelse, Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen.
Onsdag havde skolebestyrelsen foretræde for Børne- og Ungeudvalget, hvor SFs gruppe formand Klaus Mygind havde rejst spørgsmålet om Damhusengens Skole og sammenlægningen. Her udtrykte bestyrelsens formand tilfredshed med konstitueringen af den erfarne skoleleder Max Ulrich Larsen som midlertidig skoleleder.
På foretrædet blev der også talt om den sammenlagte skoles økonomi. Da man vedtog sammenlægningen, besluttede politikerne, at skolen i to år fik 3,5 millioner kroner ekstra til at drive skole for.
»Vi må bede om politisk forståelse for, at vi en tid endnu har brug for en ekstra bevilling i lyset af, at vi har måttet sige farvel til Kaj Klint Pedersen,« siger Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen.
Kan skabe en stærk skole
Den ansvarlige borgmester på området, børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S), kan ikke kommentere den konkrete sag, da personalesager er omfattet af tavshedspligt, men i et skriftligt svar til Vanløse Bladet skriver han:
»Damhusengens Skole er midt i en periode med store forandringer. Vi er i fuld gang med en sammenlægning af to mindre skoler og et meget omfattende og ambitiøst byggeprojekt, så skolen kommer til at fremstå som en sammenhængende, flot og moderne skole.«
Og fortsætter:
»Personalesager er omfattet af tavshedspligt, og derfor kan jeg naturligvis ikke udtale mig om en konkret sag. Men skolens nye, konstituerede leder, Max Ulrich Larsen, har mange års erfaring som leder på Kirkebjerg Skole, som også netop har været igennem en omfattende renovering og udbygning. Jeg er overbevist om, at skolen går fremtiden i møde med en meget kompetent og fagligt højt kvalificeret leder, som sammen med medarbejdere, elever og forældre kan skabe en stærk skole med god trivsel og et højt fagligt niveau.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hafnia-Hallen udvider åbningstiderne

Når livsmodet skal genvindes