Bubber besøgte Christianshavns Skole for sammen med UNICEF Danmark at fortælle børn fra mellemtrinnet om det krigshærgede Syrien. Foto: Tomas Gestsson/UNICEF

»Jeg vil hellere være Bubber end statsminister«

EN SNAK OM KRIG. En elev fra Christianshavns Skole kom med de bevingede ord i overskriften, da Bubber var på besøg på skolen for at fortælle om sit besøg i det krigshærgede Syrien. TV-værten fik gode, kritiske spørgsmål fra eleverne.

CHRISTIANSHAVN: Allestedsnærværende Bubber har været på besøg i det krigshærgede Syrien sammen med UNICEF Danmark.

I sidste uge fortalte den kendte vært om sine oplevelser i Syrien til elever fra 4.-6. klasse i foredragssalen på Christianshavns Skole, og hvordan det gik for sig, har UNICEF Danmark sendt en lille beretning om:

Bubber viste små videoklip fra krigshærgede byer og syngende, syriske børn, der efter flere års pause igen havde fået mulighed for at gå i skole.

»Når man bor i Danmark, kan det godt være sådan lidt øv, at man skal op i skole hver dag. Det har mange af børnene i Syrien sikkert også tænkt. Men når man ikke kan komme i skole, er det pludselig det, man allerhelst vil! Skolebørnene, jeg talte med, var lykkelige for, at UNICEF havde været med til at genåbne deres skole,« fortalte Bubber.

»Hvorfor smadrer de det, de vil bestemme over?«

Syrien-fortællingen satte gang i spørgelysten: »Hvad leger børnene i frikvartererne?« »Hvordan kan de bo i de bygninger uden vinduer?« »Går de i bad?« »Hvor går de på WC?« spurgte børnene

Der blev udvekslet skeptiske blikke, da Bubber svarede, »at træk og slip stadig er en sjældenhed i de ødelagte områder, så man er nødt til at lave lort i en spand.«

Andre spørgsmål var vanskeligere at svare på:

»Du siger, at dem, der laver krig, slås om magten. Men hvorfor smadrer de det, de vil bestemme over?« ville en pige fra 5. klasse vide.

Bubber medgav, at det ikke giver meget mening.

»Fik du det ikke helt dårligt over, at du bare kunne tage hjem til din hverdag, mens børnene bare måtte blive dernede?« spurgte en anden.

»Jo,« svarede Bubber. »Men det nytter jo ikke, at jeg sætter mig ned og græder, så skal de jo bare til at trøste mig.«

Og så fortalte han, hvordan alle han havde mødt havde set fremad og brugte alle deres kræfter på at skabe sig en fremtid.

»Det er det, vi skal hjælpe dem med. Jeg tog derned, så jeg kan fortælle folk i Danmark, at det er vigtigt at hjælpe,« sagde Bubber. »Så kan vi sammen gøre noget ved tingene. Hvem ved, måske er der en af jer, der bliver statsminister en dag.«

»Jeg vil hellere være Bubber end statsminister,« mumlede en af drengene på første række.

Christianshavns Skole har i flere år været UNICEF Rettighedsskole og bruger FN’s Børnekonvention som en del af skolens hverdag.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Debat: Affredning af Bellahøjmarken

Stor kæde lukker butikker i København