Anlægsloftet rammer blandt andet Områdefornyelsen Bavnehøj. »Vi er også kede af, skuffede og ærgerlige over, at projekter vi har lagt så mange kræfter i, og har inddraget borgerne i, bliver udskudt,« siger formand for Kgs. Enghave Lokaludvalg, Joan Røge. Arkivfoto: Rikke Milling
in ,

Ked 😭

Projekter bliver sat på anlægsloftet

UDSAT. Mens der alligevel blev fundet plads til strandprojektet i Valbyparken er blandt andet anlægget af en bemandet legeplads på Kulbanen ramt af anlægsloftet, der er aftalt af Kommunernes Landsforening og regeringen.

ANLÆG: Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget fandt mandag i sidste uge frem til den halve milliard kroner i anlægsprojekter, der ikke bliver til noget i år.

LÆS OGSÅ: Flertal beslutter forsinkelser uden om borgmester

Beslutningen afveg en smule fra det oplæg som forvaltningen tidligere havde lagt frem. For Valby og Kongens Enghave betyder det, at der sættes en stopper for anlæg i Kulbaneparken, der ellers havde udsigt til 12 millioner kroner i år.

»Kulbanen er vores største problem,« mener Michael Fjeldsøe, der er formand for Valby Lokaludvalg.

»Der er gjort et stort arbejde af områdefornyelsen, der har formået at skabe en sammenhængskraft i området, der ikke fandtes tidligere. For eksempel kulturfesten, der var arrangeret af frivillige fra området selv. Det havde ikke kunnet lade sig gøre for bare fire-fem år siden, så der står meget på spil,« mener han.

Selv om forsinkelsen kommer til at ramme de fysiske anlæg, så kan det også få konsekvenser på andre områder, mener lokaludvalgsformanden.

»Områdefornyelser har efterhånden vide rammer for, hvad de kan være med til. Men jeg mener, at man i Kulbanekvarteret har arbejdet med den oprindelige opgave; at løfte et virkeligt forsømt område. Vi skylder Kulbanen ikke at miste det momentum. De var i gang med at modbevise mange af områdets borgeres forventninger om, at kommunen i sidste ende tager røven på dem,« siger lokaludvalgsformand Michael Fjeldsøe.

LÆS MERE: “Vi tror stadig på Kulbaneparken”

Penge til stranden

Til gengæld kan man sætte gang i anlægget af stranden i Valbyparken, der ud over de cirka 10 millioner kommunale kroner er finansieret med 28 millioner kroner fra R98 Fonden.

»Vi gjorde forvaltningen opmærksomme på, allerede efter de første lister kom ud i december, at en forudsætning for donationen var, at den bliver brugt i år,« fortæller Joan Røge, der er formand for Kongens Enghave Lokaludvalg.

Det var åbenbart en besked kommunen kunne forstå, for stranden blev hurtigt taget ned fra loftet igen. Hvilket man er tilfredse med i begge lokaludvalg.

Pioparken bremset

Men Sydhavnen undgår ikke at mærke til anlægsloftet. Blandt andet er forarbejdet til Pioparken blevet bremset. Selv om det kun er 800.000 kroner, der må vente til næste år, så kan det få konsekvenser for hele projektet, vurderer Joan Røge.

»Områdefornyelsen er jo på vej ud af Sydhavnen, og dermed også deres sekretariat, som vi ellers kunne trække på. Vores eget sekretariat i lokaludvalget kan slet ikke overskue sådan en opgave,« advarer hun.

Bavnehøj rammer loftet

»Vi er også kede af, skuffede og ærgerlige over, at projekter vi har lagt så mange kræfter i, og har inddraget borgerne i, bliver udskudt. Som Pioparken og også Bavnehøj,« siger Joan Røge.

Loftet rammer Områdefornyelsen Bavnehøj og skybrudspakken i Karens Minde Aksen, ligesom Enghave Brygge fortsat må vente.

I Valby er store anlæg som planlagte bedre forhold for cyklister ved Valby Station og udvikling af byrum på Herman Bangs Plads udskudt.

»I forhold til Kulbaneparken kan vi bedre leve med at for eksempel Herman Bangs Plads må vente, når nu halvdelen af alle anlægsprojekter skal skæres fra,« siger Michael Fjeldsøe, der også glæder sig over, at Områdefornyelsen Folehaven undslap loftet.

Håber på luft

Det gjorde øget tilgængelighed til Valby stationsruten genopretning af Carl Jacobsens Vej og Enghave Brygge ikke.

»Men vi opfordrer til at man sætter gang i flere projekter lige så snart, der viser sig huller på grund af anlæg, der enten viser sig at blive billigere eller ikke gennemført i år,« siger begge lokaludvalgsformænd.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Set på Vesterbro: De mener nok tilladt

“Vi tror stadig på Kulbaneparken”