Simon Bennebjerg, Rosalinde Mynster og Søren Sætter-Lassen i Amadeus på Det Kongelige Teater. PR-foto: Camilla Winther

Mozarts storhed og fald på Det Kongeliges gamle scene

MUSIKALSK. Se Søren Sætter-Lassen som Salieri og Simon Bennebjerg, når storfilmen Amadeus bliver til musikalsk teater på Det Kongeliges gamle scene.

Husker du Milos Formans storfilm Amadeus? Nu bliver filmen om Mozart overført til scenen, når Det Kongelige Teater præsenterer Peter Shaffers moderne klassiker på Gamle Scene.

Kostumerne, spillerne, kulisserne og ikke mindst Mozarts musik er fra øverste hylde, så der er lagt op til et brag af en oplevelse for hele familien i de helt rigtige omgivelser.

Misundelsen spirer

Komponisten Salieri (spillet af Søren Sætter-Lassen) har brugt hele sit liv på at opnå berømmelse og rigdom for sin musik. Da Mozart (Simon Bennebjerg) dukker op med sit uovervindelige musikalske talent, og frarøver Salieri hans hårdt tilkæmpede position, spirer misundelsen i Salieri, og en ondskabsfuld plan udklækkes.

Den barnagtige og livsglade Mozart hvirvles ind i intriger og rygter på magtens bonede gulve, men hans egne dæmoner gnaver ubønhørligt i hans skrøbelige sind. Til sidst kan end ikke hans elskede Constanze (Rosalinde Mynster) redde ham.

Amadeus er fyldt med noget af Mozarts bedste musik spillet live af Det Kongelige Kapel. Sammen med sangere og dansere og skuespillere bringer de den elskede fortælling til live.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Hør jernbaneanekdoter i Nathanaels Sognegård

Carlsberg Byens nye hotel er åbnet