Camilla Johansen havde et godt og velbetalt job i DSB, men er glad for, at hun tog beslutningen om at overtage Den Gyldne Okse. I folkeskolen hørte hun aldrig efter og var noget af en rod, så det er et under, at hun fik en god HF-eksamen og blev byningskonstruktør som sin far og farfar. Foto: Martin Sørensen
in ,

Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Fra kvalitetsansvarlig i DSB til kromutter: »Ting lykkes som regel for mig«

Camilla Johansen gør ikke noget, der ikke lykkes. Hun er tredje generation bygningskonstruktør, og i 2007 overtog hun Den Gyldne Okse på Dronninglundvej i Vanløse, som hun har forvandlet til velbesøgt kro. Men i skolen blev hun ikke spået en stor fremtid.

Den lavbenede Ruskiiy Toy, Baby, kommer galopperende og forsøger med de små ben at hoppe op ad mig, mens hun bjæffer som om hun alene skal udgøre hele Vanløses lydkulisse.

»Hun holder ikke op med at gø, før du hilser på hende,« siger ejeren Camilla Høirup Johansen, da hun ser, at jeg forsøger at ignorere hunden. Men da Baby har et guldpaliethalsbånd på, tør man ikke andet end at hilse pænt – og Baby hilser igen ved at logre, så halen svinger som en propel på en motorbåd.

Vi er på Den Gyldne Okse på Dronninglundvej, hvor Camilla Høirup Johansen siden 2007 har været kromutter. Et tidligere værtshus blev med hendes skarpe sans for kvalitet og sikre stil forvandlet til en dansk restaurant med hvid strøget dug på bordet og wienersnitzler og citronfromage er blevet en at de mest populære retter i restauranten.

»Alle har en mening om restaurationsbranchen. Det er nemt at være på den anden side af baren, men efter 12 år mener jeg nu, jeg har overstået min læretid,« siger Camilla Høirup Johansen.

Egentlig havde hun det ganske godt, da hun skiftede karriere og livsstil:

»Jeg havde været i DSB i nogle år – og respekt for dem – da jeg så, at lokalet var ledigt, og da jeg var begyndt at søge nye udfordringer, besluttede jeg at springe ud i det som selvstændig,« siger Camilla Høirup Johansen.

Det er hendes drive. Når der er noget hun vil, undersøger hun, om hun kan lykkes med det, og hvis hun mener, at der er en rimelig chance for det, så gør hun det.

»Det lyder måske lidt arrogant, men det, jeg gør, bliver ofte en succes. Jeg har en stædighed og en vilje, der gør, at ting som regel lykkes for mig.«

Hun er vokset op med sin far i Tikøb i Nordsjælland – moren døde af kræft, da Camilla var fem år og ifølge Camilla Høirup Johnsen har det gjort hende både sårbar og stærk. Ikke mange kommer tæt på og i folkeskolen var hun ’ikke et af Guds bedste børn’.

En værre rod i folkeskolen

Opvokset i et hjem hvor faren var arkitekt og penge ikke var noget problem. Først kom hun på en lilleskole med fri leg, hvor hun kunne vælge mellem at tegne eller regne – og hun valgte altid at tegne. I 6. klasse skiftede hun til en større folkeskole, men heller ikke her fik hun lyst til at lære eller for den sags skyld høre efter.

»Der var ingen, der skulle bestemme over mig, og jeg var lidt af en rod,« siger Camilla Johansen.

Folkeskolens karakterer var som ventet dårlige, og der skulle en kamp til for at gennemføre en HF med gode karakterer. Det fik hun, og hun kunne læse videre til bygningskonstruktør ligesom hendes far og farfar. Hun var dygtig og har haft job i et stort arkitektfirma i mange år, hvor hun bl.a. har været med i planlægningen af den københavnske metro, og senest var hun i DSB, hvor hun som kvalitetskoordinator skulle være det kit, der fik det hele til at hænge sammen.

Ung stolt mor

Hun har altid fulgt sit hjerte og sin vilje, uanset andres mening. Og der var heller ikke stor opbakning fra familie og venner, da hun som kun 18-årig blev hun mor til Martin, der i dag er 34 år og har været fodboldspiller på Vanløse Ifs førstehold – Martin ’Gambi’ som han blev kaldt af lokale fans og spillere.

»Jeg lagde mit liv helt om, da jeg blev gravid med ham, men jeg har jo klaret det rigtig godt – jeg er megastolt af ham,« siger Camilla Johansen.

Slut med bif-ture

Der er ikke plads til det store privatliv i hendes travle hverdag.

»Det er nok en meget typisk ting i denne branche, at det bliver en livsstil på godt og ondt, men håber da jeg i fremtiden kan få mere tid til mine børnebørn,« siger Camilla Johansen.

Hun flyttede til Vanløse for 28 år siden og bor i dag på Jydeholmen. Som kromutter har hun ikke længere tid til at gå i biografen eller i teatret, men hun bruger til gengæld mange timer som næstformand i Vanløse erhvervsforening GEV.

Hun kigger på uret. Lige om lidt skal hun sammen med de øvrige medlemmer i GEV pille julepynten ned. Og så skal hun gøre klar til at åbne Den Gyldne Okse igen efter juleferien.

»Jeg synes, jeg har gjort det meget godt, men hvis du talte med mine lærere fra mine skoler, og du fortalte om mine uddannelse og min virksomhed, ville de tro, at du var fuld af løgn.«

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

Jeg interesserer mig virkelig for det lokale

Masser af plads over for Dybbølsbro

Kunstner, pædagog og skibskok