PR-foto.
in , ,

Cykeltalenter fik luft til drømmen

CYKLING. De unge ryttere fra Amager Cykle Ring fik pumpet ny luft i ambitionerne, da over 120 af landets største ungdomscykelryttere var samlet på Brøndby Stadion. Unge fra Amager Cykle Ring og mange andre fik en grundig introduktion til nyt talentprojekt.

BRØNDBY: Nærmest alle Danmarks unge cykeltalenter var for første gang nogensinde samlet til Uno-X Talent Camp i slutningen af året.

Talentlejren, som er blevet til i samarbejde mellem Danmarks Cykle Union (DCU) og benzinselskabet Uno-X, markerede begyndelsen på et partnerskab, som blev indgået tidligere på året. Målet er at inspirere og udvikle unge piger og drenge til en fremtidig karriere inden for cykelsporten.

»Med samarbejdet forventer vi, at de unge mennesker får nogle flere redskaber med sig videre i livet. Vi har de senere år haft rigtig mange gode talenter ud fra vores talentarbejde i unionen i samarbejde med klubberne, og fremtiden ser rigtig god ud for dansk ungdomscykling,« siger Michael Berling, der er U19 landstræner

Værdier og mod

Uno-X har gennem mange år samarbejdet med organisationen MOT, der hjælper børn og unge til at blive mere bevidste, og derfor fik cykeltalenterne også en grundig introduktion til MOT Danmark-initiativet.

»I Uno-X ønsker vi at hjælpe med til at skabe fremtidens store cykeltalenter. Det kræver de rigtige fysiske rammer, men også at man får rustet de unge mennesker mentalt og værdimæssigt. MOT vil hjælpe de unge ryttere til at blive mere bevidste og modige og ruste dem til fremtidige karrierer inden for elitecykling,« siger Georg Hansen, der er cykelchef hos Uno-X Danmark.

MOT betyder ’mod’ på norsk og blev grundlagt i Norge i 1997 af topidrætsudøvere. Initiativtagerne var blandt andre OL-skøjteløberne Atle Vårvik og OL-cykelrytteren Dag Otte Lauritzen. MOT bruger ung til ung-formidling, øvelser, gode fortællinger, dialog og rollespil for at gøre de unge bevidste om værdien i at træffe egne valg, tage vare på hinanden og vise mod.

Råd fra Mads Pedersen

Dagen bød også besøg af den professionelle cykelrytter Mads Pedersen, der kunne fortælle de unge talenter om hans oplevelser og udfordringer som ung cykelrytter.

»Udfordringerne som ungdomsrytter er, at der er så mange, der er gode. Bredden er stor i Danmark, men der er bare lang vej fra at blive udråbt som talent til at nå målet som professionel cykelrytter.

Redskaberne fra MOT har en rigtig stor betydning for, hvordan man blive en bedre rytter, og folkene bag os har også fået øjnene op for, at der skal tages nogle særlige redskaber i brug,« siger Mads Pedersen.

Den professionelle cykelrytter gjorde et stort indtryk på de unge cykeltalenter, og Laura Auerbach-Lind fra Amager Cykle Ring kunne tage hjem fra Uno-X Talent Camp med en masse brugbare oplevelser i baggagen:

»De værktøjer, som jeg tager med mig herfra er at tro på mig selv og blive ved med at kæmpe for det, jeg godt kan lide og bare huske, at det jeg laver skal være sjovt. Det er helt klart nogle af de ting, som jeg synes er vigtigst,« sagde Laura fra Amager.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Frank Jensen: Det nye og det gamle skal følges ad

Lysfestival lyser København op i februar