Janni Olsen har stået i pølsevognen på Nørrebros Runddel siden 19. november og elsker stemningen. Foto: Martin Sørensen

»Det er hyggeligt at få en sludder for en sladder«

LIVET SET FRA PØLSEVOGNEN. Janni Olsen langer pølser over disken i Den Glade Gris på Nørrebros Runddel. Hun kan godt lide jobbet, hvor hun møder mange forskellige mennesker og ofte får en lille sludder om livet.

 

 

PÅ JOB: Det er ikke småting, man får at vide, når man står i en pølsevogn. Der er en speciel stemning, som gør, at kunderne ofte fortæller åbent om, hvad der rører sig i deres liv.

Det fortæller Janni Olsen, der til daglig står i pølsevognen på Nørrebros Runddel.

»Man får ofte folks livshistorie, når de står ved pølsevognen. Jeg mødte en dag en mand, der var så glad, fordi han kom fra sin sidste kræftbehandling og nu var blevet erklæret cancerfri. Det var han nødt til at fortælle til nogen, og så blev det mig, da han lige skulle forbi pølsevognen,« siger Janni Olsen og smiler.

Fra håndværkere til kendisser

Om formiddagen er mange af hendes kunder håndværkere, som er i gang med forskelligt bygningsarbejde i området, og ældre.

»Så om formiddagen sælger vi en del medister, for det er der en del ældre, der køber,« fortæller hun og tilføjer, at der kommer mange forskellige mennesker.

»Uffe Holm var også forbi en dag. Ham snakkede jeg dog ikke rigtigt med, for han talte i telefon og virkede til at have travlt,« siger Janni Olsen med et smil.

Gruer for trafikulykker

Hun har tidligere været pædagogmedhjælper uden for København og har også været arbejdsløs i en periode.

»Jeg kan faktisk rigtig godt lide at stå i pølsevognen. Der er en god stemning, og det er hyggeligt at så en sludder for en sladder med dem, der kommer her. Det er også sådan lidt et socialkontor, og det kan jeg godt lide,« siger Janni Olsen.

Fra sin plads på Runddelen kan hun følge med i livet på Nørrebro, og hun kan nogle gange få et sug i maven, når hun kigger ud på trafikken.

»Det er utroligt, at der ikke sker flere ulykker. Der er mange, der går og kigger ned i deres telefoner, og biler og cykler, der ikke ser sig for og kører over for rødt,« siger hun.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Lyngbyvej bliver skybrudssikret

Sisse Marie Welling: Mere lighed i sundhed i 2018