I alt er 110 projekter sat på pause i København. vesterbro slap billigt og mistede ikke nogen større projekter. Illustration: Københavns Kommune

Vesterbro slap heldigt fra anlægsloft på en halv milliard

EN HÅRD OMGANG. På grund af regeringens anlægsloft har Københavns Kommune måtte standse allerede planlagte projekter for godt en halv milliard kroner. På Vesterbro har det været svært at finde større projekter, man kunne standse.

BYGGESTOP: Da regeringen og Kommunernes Landsforening landede en aftale om det nationale anlægsloft for 2019 betød det i sidste ende, at Teknik- og Miljøforvaltningen i København har fået tildelt et anlægsloft på en halv milliard mindre end først planlagt.

Det betyder, at en lang række projekter, der ellers allerede var afsat penge til, er blevet udskudt.

»I den kommende tid vil vi i forvaltningen dels udarbejde en plan for de projekter, som skal udføres i 2019, og dels skal vi se på, hvordan vi på den bedste måde får bremset de projekter, som nu er sat i bero, men som jo skal kunne genoptages på et senere tidspunkt,« siger centerchef for anlægsprojekter i Teknik- og Miljøforvaltningen Henriette Hall-Andersen til Vesterbro Bladet i en pressemeddelelse.

Vesterbro slap billigt

På Vesterbro er der kun godt en håndfuld mindre projekter, der er blevet udskudt. Det drejser sig primært om renoveringer og genopretninger af gader og ny grøn beplantning.

»Det er som vi har forventet det. Det er mindre projekter, der er udskudt og selvom det ville være rart at få renoveret nogle af gaderne, ville det også have været rart sidste år og det bliver rart næste år. Det er ikke så afgørende,« siger formand for Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholm.

Store projekter er reddet

Der er i alt 110 projekter fra Teknik- og Miljøforvaltningens allerede planlagte projekter, der er sat i bero, mens 180 blev prioriteret af Teknik- og Miljøudvalget på det seneste møde.

På Vesterbro slap man relativt billigt, idet ingen af de store projekter er blevet sat i bero. På den oprindelige ’ideliste’ over projekter, der kunne sættes i bero optrådte ellers både udvidelsen af Dybbølsbro, fornyelse og skybbrudssikring af Enghaveparken og skøjtebanen i Enghaveparken.

»Det er projekter, der alle er godt i gang, og derfor er svære at bremse,« siger Thomas Egholm og uddyber, at det i forhold til at Vesterbro er ’sluppet billigt’, også har en forklaring:

»Det afspejler også, at der ikke har været nogle store projekter på Vesterbro, der har fået penge de sidste år. Derfor er der kun små projekter, der ikke er sat i gang, som man har udskudt.«

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Sisse Marie Welling: Mere lighed i sundhed i 2018

Gratis foredrag om ayurveda