Der skal mere end en kold januardag til at holde Birgit Paulsen og Regitse Andersen fra at nyde en pølse ved pølsevognen på Runddelen, som de er kommet hos gennem mange år. Foto: Julie Stougaard

»Den hører bare til her«

TRADITION. Veninderne Birgit Paulsen og Regitse Andersen er kommet ved pølsevognen på Runddelen gennem mange år og ville nødigt undvære den.

 

 

 

VED VOGNEN: »Jeg har haft lyst til en pølse lige siden, jeg planlagde, at jeg skulle en tur i Kvickly,« siger Birgit Paulsen og griner.

Hun og veninden Regitse Andersen har en hyggedag sammen, og efter turen i Kvickly gik turen altså en tur til pølsevognen på Nørrebros Runddel, hvor vi møder dem.

»Jeg er kommet her gennem mange år, så det er så dejligt, at der kom en ny pølsevogn til. Den hører bare til her, og sådan er dét,« siger Birgit Paulsen.

En rød pølse med håndtag

Hun fortæller, at hun gennem årene haft sine børnebørn med forbi pølsevognen mange gange.

»Så skulle de lige have en rød pølse med håndtag. Ja, så de har kunnet pege på pølsevognen, lige siden de sad i klapvognen,« siger Birgit Paulsen, som bor i Ægirsgade og har boet på Nørrebro siden 1979. Veninden Regitse Andersen bor i Mimersgade og har boet på Nørrebro siden 1981.

»Vi kender hinanden fra området og fra vores stamværtshus Karrusellen,« fortæller Regitse Andersen.

»Her er skide hyggeligt, og her hjælper man hinanden derfor bor vi her endnu efter alle de år,« siger Birgit Paulsen og Regitse Andersen tilføjer:

»Nørrebro har forandret sig meget gennem årene, også til det værre, men det er ikke kommet dertil, at vi er flyttet herfra. Vi elsker miljøet her på Nørrebro, og at der er kort til alting, både byen og naturen.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Her er dine nye indgange til naturen

Broders er årets Amagerbutik 2018