Det nordligste blå støttepunkt ved Havneslusen. Illustration: Møller & Grønborg + ADEPT
in ,

Sur 😠 Ked 😭 Elsker 😍

Her er dine nye indgange til naturen

VINDERPROJEKT. Naturpark Amager har offentliggjort vinderen i projektkonkurrencen om den arkitektoniske udformning af tre nye hovedindgange til Amagers natur og fire nye indgange fra søvejen langs kysten

NATURPARK AMAGER: Tre nye hovedindgange til Naturpark Amager og fire nye indgange fra søsiden – blå støttepunkter som de kaldes – skal om få år trække endnu flere mennesker indenfor i Amagers storslåede 35 kvadratkilometer natur.

Torsdag aften offentliggjorde Naturpark Amager vinderen i projektkonkurrencen om den arkitektoniske udformning af de syv nye indgange til naturen: Et team bestående af Møller & Grønborg med ADEPT, SNC-Lavalin Atkins og BARK Rådgivning.

Hovedindgang ved DR Byen. Illustration: Møller & Grønborg + ADEPT.

Som det fremgår af illustrationerne, er projektets træbygninger med karakteristiske hvepseboagtige, grå tage både til at få øje på som pejlepunkter, men falder samtidig fint ind i naturens egen farvepragt – både i den grønne og den grå årstid.

Tæt på metrostationer

Hovedindgangene skal ligge ved DR Byen, Asger Jorns Allé og Naturcenter Amager og derved tæt på metrostationerne DR Byen og Vestamager. (Artiklen fortsætter under kortet).

Oversigtgrafik: Møller & Grønborg + ADEPT

Hovedindgangen ved DR Byen rummer i vinderforslaget et formidlingshus. Ved Asger Jorns Allé skal hovedindgangen have et tæt samspil med det kommende Byens Hus i Ørestad Syd, og den tredje hovedindgang går i samklang med naturcentret.

De fire blå støttepunkter langs kysten er en interessant nyskabelse, der skal være samlingssted for naturoplevelser og vandaktiviteter som kajaksejlads, fiskeri og badning.

Det nordligste ved slusen i Københavns Havn omfatter i projektforslaget et udsigtspunkt på toppen af skråningen og ideer om en anløbsbro for kajakker og småbåde, toilet, omklædning og aktiviteter til leg og læring.

Det næste støttepunkt ved den kommende byskov skal give mulighed for badning og anløb for kajakker og lette både.

Ved det mellemste fugletårn lægger vinderforslaget op til at give ophold til fordybelse og ro og udsigt over vidderne. Og ved det sydligste fugletårn skabes et aktivt stoppested med mulighed for ophold, liv og aktiviteter og et sted, hvor man kan nyde horisonten.

Forventes etableret i 2021

Vinderforslaget udstilles nu i Kulturhuset Islands Brygge, på Ørestad Bibliotek, Tårnbys to biblioteker, biblioteket i Hollænderhallen i St. Magleby og i Naturcenter Amager. (Artiklen fortsætter under billedet).

Hovedindgang ved Asger Jorns Allé. Illustration: Møller & Grønborg + ADEPT.

I forbindelse med udstillingen kan man udfylde kommentarkort eller indsende spørgsmål og kommentarer til vinderforslaget på mail. Til foråret holdes der møder med naturparkens brugere og interessenter om konkretiseringen af de enkelte faciliteter – tid og sted annonceres her i januar på naturparkamager.dk.

I foråret skal vinderforslaget viderebearbejdes, og det endelige projekt skal godkendes af myndighederne. Glider alt glat, forventes det, at de nye indgange etableres i 2021.

Naturpark Amager omfatter naturområderne Amager Fælled, Kalvebod Fælled, Kongelunden og Dragør Sydstrand. Partnerskabet bag Naturpark Amager er Naturstyrelsen, Københavns, Tårnby og Dragør Kommuner samt By & Havn.

Projektprogrammet for Naturpark Amager er støttet af Nordea-fonden med 55 mio. kr. og udlodningsmidler på 5 mio. kr. fra Friluftsrådet. Ud over drift og udvikling støtter partnerskabet projektet med 37 mio. kr.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Magiske tryllerier i Oasen

»Den hører bare til her«