Årets sidste støbning var topdækket over den kommende tunnel fra den gamle metrostation til den nye metrostation. Foto: PR
in , ,

Like 👍

Smugkig til den kommende transfertunnel

Transfertunnelen, der skal forbinde den nye Cityring med den eksisterende del af metroen skal være klar inden åbningen af Cityringen til sommer, så NCC arbejder på højtryk både over og under jorden på Kgs. Nytorv

Størstedelen af det strukturelle arbejde er færdigt, el-arbejdet nærmer sig sin afslutning, og i flere områder af tunnelen er det nu tid til at sætte lofter op. I denne måned begynder arbejdet med at lægge kinesisk granit på gulvene.

»Man begynder så småt at fornemme, hvordan tunnelen kommer til at se ud, når den er færdig,« siger projektchef Christian Foshammer fra NCC Civil Engineering.

»Vi er igennem de fleste strukturelle dele af opgaven. Nu er arkitektarbejderne kommet i gang, og vi kan begynde at se lyset for enden af tunnelen,« siger han.

Lige før jul blev der sat loftplanker op i den kommende transfertunnel, og årets sidste støbning var topdækket over den kommende tunnel fra den gamle metrostation til den nye metrostation.

En detaljeret 3D-model har været et godt værktøj i arbejdet med transfertunnelen, fordi den giver overblik over det komplekse projekt, der bygges midt i et af hovedstadens travleste trafikknudepunkter.

Nu, hvor projektet nærmer sig sin afslutning, kan man se den digitale model komme til live i fuld størrelse, og man begynder at kunne se for sig, hvordan passagererne vil myldre gennem tunnelen.

»Der er stadig en del arbejde tilbage, før vi kan overdrage en færdig tunnel til Metroselskabet,« siger Christian Foshammer.

Når metrostationen på Kgs. Nytorv står klar til at modtage passagerer fra både den eksisterende og den nye linje, vil den være blandt de mest travle metrostationer, kun overgået af hovedbanen og Nørreport.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Arkæologisk strømpestrik hitter

Tandlæger skal hjælpe i Rwanda