Herfra skal cykelbroen føre over Folehaven. Avisens læser Birgitte Sambleben viste i efteråret rundt i rodet ved jernbanetunnellens udmunding i Vigerslevparken. Foto: Martin Sørensen
in ,

Wow 🤩 Like 👍

Cykelbro over Folehaven slipper for forsinkelser

BUDGET. En af forhindringerne for en retablering af Vigerslevparken for enden af Kulbanen er ryddet af banen.

TIDSPLAN: I juli næste år kan man cykle over Folehaven på en bro, der forbinder de to dele af Vigerslevparken. Det fremgår af tidsplanen, som fulgte listen over anlægsprojekter, der sættes i gang i år på det seneste møde i Teknik- og Miljøudvalget.

Vi har tidligere her i avisen forsøgt at få klarhed over, hvornår Vigerslevparken igen fremstår som en park efter anlægget af Ringstedbanen. En af de ubekendte var netop cykelbroen over Folehaven, der skal fortsætte den cykelsti, som i dag ender i ingenting oven på jernbanetunnellen.

Ikke forsinket

På Budget 2019 er der sat 30 millioner kroner af til anlægget, som denne gang undslap anlægsloftet. Hvilket ikke overrasker lokaludvalgsformand Michael Fjeldsøe.

»Egentlig er broen jo ikke forsinket, selv om projektet første gang var på budgettet i 2013. Man har ventet på at BaneDanmark blev færdig,« forklarer han sin beherskede reaktion på nyheden.

»Men jeg er selvfølgelig glad for, at man ikke bare genoptager den livsfarlige forbindelse over Folehaven, der fandets før i tiden,« siger han.

Med regnvandsbassin

Broen er ikke det eneste der skal falde på plads, inden naturen kan genoprettes. Hofor skal anlægge et regnvandsbassin på området som et led i kommunens skybrudsplan. Bassinnet kan tidligst stå færdig til nytår, oplyste Hofor tidligere her i avisen.

Så juli 2020 er måske ikke et dårligt bud på, hvornår parken igen er park og cykelbroen åbner.

Budgettet åbner i øvrigt også for en eventuel forbindelse over Vigerslev Allé i sammenhæng med broen over Folehaven.

Dissing+Weitling architecture vandt førstepræmie i 2015 for dette bud på broen.
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Golf. Bertil årgangsmester og divisionsdebutant

Debat: Ren luft til vores børn