Birgit Kønig har strikket over 850 par strømper og selv designet over 350 par. PR-foto
in ,

Elsker 😍

Arkæologisk strømpestrik hitter

HÅNDÅRBEJDE: Et samarbejde mellem Københavns Museum og strømpestrikker Birgit Kønig har resulteret i flere udsolgte foredrag og workshops i museets tilknyttede makerspace STORM20.

Her kan man komme helt tæt på museets udgravede strømpesamling og høre hele den strikkede strømpes historie – både fra ind- og udland.

»Vi har aldrig før oplevet så stor interesse for et arrangement«, siger arrangementskoordinator i STORM20, Sandra Cecilie Klit, som fortsætter:

»Både første og andet arrangement blev udsolgt på få timer og vi blev kimet ned af folk, som ikke fik billet«.

De tre udsolgte workshops, der holdes i denne måned, og foredrag »Den strikkede strømpes historie« gav deltagerne tips til selv at strikke historiske strømper.

Workshoppene holdes af strømpestrikker og –designer Birgit Kønig fra Ærø, der har strikket over 850 par strømper og designet over 350 par.

Samarbejdet kom i stand ved at Birgit Kønig rekonstruerede en af strømperne i Københavns Museums samling, hvis historie og dekoration blev offentliggjort i magasinet Skalk.

»Strømper er min store passion og jeg har strikket, så længe jeg kan huske. Jeg havde læst om de strømper, man har fundet ved udgravninger forskellige steder i København, og der fik jeg inspiration til bl.a. en lille barnestrømpe med et menneskelignende mønster som svikkkel, som man fandt ved udgravningen til metroen på Rådhuspladsen,« siger Birgit Kønig.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Ny scene indvies med skønsang på Alhambra museet

Smugkig til den kommende transfertunnel