To behandlere fra NV-Tand på Frederiksborgvej rejser til Rwanda med non-profit organisationen Tandsundhed Uden Grænser. Privatfoto
in

Tandlæger skal hjælpe i Rwanda

TANDPLEJE: Tandklinikken NV-tand på Frederiksborgvej sender i februar to behandlere til Rwanda med non-profit organisationen Tandsundhed Uden Grænser.

Det er Malene Møller, som er tandplejer, og tandlæge Anne Dan.

Malene Møllers primære funktion bliver at uddele tandbørster og tandpasta til børn og unge i Rwanda og at undervise dem i vigtigheden af en god mundhygiejne.

Anne Dan kommer primært til at fjerne tænder på dem, som allerede har så markante problemer, at tandfjernelse er eneste udvej.

Det er hårdt arbejde – syv timer om dagen – på en klinik, der hverken har røntgen eller rigtige stole, hvor patienterne kan ligge ned.

Flyturen og logi er betalt af deltagerne selv, og man får ikke løn under opholdet.

»På trods af det tager vi gladeligt afsted, fordi vi ønsker at gøre en forskel og være med til at skabe et bedre land, hvor børnene lærer, hvordan man passer på tænderne « siger de to tandkyndige i en pressemeddelelse.

Rwanda har kun 27 tandlæger til 12 millioner mennesker.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Smugkig til den kommende transfertunnel

Klar, parat, saks: Fra Kvickly til SuperBrugsen