Beboerne i Sønderjyske By og de to andre ejendomme som Blackstone gerne vil købe har fået nye usb-stik. Arkivfoto: Martin Sørensen
in

Sur 😠

Beboerne i Blackstone-ejendomme har fået nye usb-stik

EN GANG TIL: Ved en fejl hos Privatbo, der er administrator for Frederiksberg Boligfond, blev der udleveret usb-stik til beboerne i Den Sønderjyske By, Svalegården og Peter Bang Hus med fortrolige oplysninger for et par uger siden.

Usb-stikkene til beboerne, der ellers kun skulle indeholde oplysninger om salget til Blackstone, har Frederiksberg Boligfond bedt om at få retur og har samtidig beklaget fejlen i en pressemeddelelse.

Fejlen er blevet meldt til Datatilsynet, da der er tale om udlevering af personlige oplysninger.

Minister kaldt i samråd

Sagen om salget er også havnet på skrivebordet hos transport- bynings og boligminister Ole Birk Olesen (LA) efter ønske fra folketingspolitikerne Pelle Dragsted og Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten, det skriver TV2 Lorry.

De er bekymrede for muligheden for almindelige menneskers mulighed for at kunne bo til leje i København til en overkommelig husleje.

Mødet blev holdt 10. januar, hvor Blackstone-købet var på menuen. Ifølge ministeren så virker den lovgivning, der allerede er på området fint. Så han ser ingen grund til at ændre den.

Nyt møde på rådhuset

I uge 2 er der så udsendt nye usb-stik til beboerne i de tre ejendomme med de relevante oplysninger, der skal bruges til at kunne stifte en andelsforening.

Fra lejerne får de nye usb-stik i hænderne har de ti uger til at beslutte, om de vil købe deres ejendom som andelsbolig eller ej.

Alle oplysninger er der

Et par beboere fra Svalegården og Den Sønderjyske By fortæller dog, at der stadig er rod i det materiale, som ligger på usb-stikkene.

Blandt andet har beboerne i Svalegården modtaget usb-stik, hvor der er oplysninger om Den Sønderjyske By, der er blandt andet er en liste om depositum og huslejestigning. Der er dog ingen personfølsomme oplysninger som navne og cpr-numre.

Det er Frederiksberg Boligfonds administrationsselskab Privatbo, der står for udarbejdelsen af usb-stikkene.

Forretningsfører i Privatbo Karin Kryger Olsen fortæller:

»Beboerne har fået alle de oplysninger, som de har brug for på usb-stikket. Vores advokat siger, at vi har opfyldt tilbudspligten med de oplysninger, som er blevet sendt ud,« siger hun.

Mangelfulde oplysninger

Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF) mener, at Frederiksberg Boligfond stadig overtræder loven ved først at sende usb-stik ud til beboerne med personfølsomme oplysninger, men også i de nye usb-stik, som ifølge ABF indeholder en række fejlbehæftede og mangelfulde informationer.

ABF mener, at Frederiksberg Boligfond overtræder loven ved ikke at opfylde lovens krav til det materiale som lejerne har modtaget til at kunne stifte en andelsforening, skriver ABF i en pressemeddelelse 10. januar.

Direktør Jan Hansen fra ABF siger:

»Det her er sjusk af værste skuffe. Lejerne har modtaget materiale, som slet ikke vedrører deres egen ejendom og de lovpligtige informationer, som skulle være på usb-stikkene, er der ikke. Informationer, som er helt afgørende for at kunne starte et arbejde med at undersøge muligheden for at stifte en andelsboligforening,« siger Jan Hansen.

Han mener ikke, Frederiksberg Boligfond lever op til lejelovens regler om, at beboerne skal have ti ugers frist fra den dato, hvor de modtager oplysningerne til at kunne starte arbejdet med at stifte en andelsforening.

Sagen om Frederiksberg Boligfonds salg til Blackstone kommer 29. januar på et møde i Kommunalbestyrelsen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Ensretning af Dybbølsbro mod Vesterbro

Ingen udsigt til cykelsti ved søen