Medlemmerne af Humørekspressen er vilde med den danske værtshuskultur og de ønsker at værne om den med en stribe intimkoncerter. Turnéen munder ud i at Humørekspressen udgiver en hyldestsang til de værtshuse, de besøger. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
in ,

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Humørekspressen slår et slag for bodegaerne

Fire musikere tager på turné for at gøre opmærksom på den særlige stemning, der efter deres mening findes på bodegaer. Tour Bodega begynder i Valby.

VÆRTSHUSE: Pharfar, Klumben, Chapper og Peter Lützen kommer fra hvert deres hjørne af den moderne danske musikscene.

Sammen har de skabt bandet Humørekspressen, som musikalsk trækker på arven fra John Mogensen, Shu-Bi-Dua og dansktopgenren.

Bandet tager i disse dage på landsdækkende turné til kamp for de danske værthuse. Starten på turnéen går på Nanok på Valby Langgade 126 kl. 20.

Lørdag går turen til Jagtstuen ved Israels Plads kl. 20. Herefter besøger Humørekspressen 18 byer og værtshuse rundt om i landet, bl.a. Stefanshus på Nørrebro 28. februar, Café Engholm i Sydhavnen 2. marts og Hvide Lam i City 7. marts.

Vigtig dansk kulturhistorie

Turnéen er skabt i samarbejde med Tuborg, og formålet er at skabe intimkoncerter på landets værtshuse, som kan trække folk af huse, give dem nogle gode koncertoplevelser og få dem til (gen)opdage den særlige hygge, som værthusene har været ramme om årtier. En type hygge, som ifølge medlemmerne af Humørekspressen, ikke bare er vigtig dansk kulturhistorie, men vigtigere end nogensinde i et fortravlet samfund.

»På værthuset er det nærværet, fællesskabet og den dybe samtale, det handler om,« mener de.

Værtshuse lukker

I disse år lukker en del værtshuse rundt om i landet og dem, der er tilbage, kæmper en brav kamp for at overleve.

Et eksempel på det så man i efteråret, hvor værtshusejeren Dan Rajovic fra Glashuset i København Nordvest lancerede app´en »DinLokaleBodega«. App´en koster 99 kr. om måneden og hvis man downloader den, kan man gå ind på et hvilketsomhelst værtshus, der er tilmeldt app’en og få en gratis øl – hver dag. Kort tid efter lanceringen var 15 bodegaer med i ordningen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Graver ud til gratis fibernet

Supertudsen kæmper atter for miljøet