Leif Hess Poulsen har haft pølsevognen Den Glade Gris på Nørrebros Runddel siden november sidste år. Han synes, det er et spændende område at have pølsevogn i. Han driver også en pølsevogn i Reventlowsgade på Vesterbro. Foto: Martin Sørensen
in

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

Leif stiller pølsesulten på Runddelen

STIL SULTEN. Nørrebros Runddel har igen fået en pølsevogn. Lejeren af den er Leif Hess Poulsen, som med Den Glade Gris sørger for, at det stadig er muligt at få en god, gammeldages ristet på ‘Shawarma Boulevard’.

 

 

 

PØLSESNAK: Det er bidende koldt denne tirsdag formiddag, da vi møder Leif Hess Poulsen, som står lænet op ad sin pølsevogn og ryger en smøg, mens han kigger ud på trafikken, der farer forbi i krydset ved Jagtvej og Nørrebrogade.

Her har pølsevognen Den Glade Gris, som han lejer, stået siden 1. november og forsynet nørrebroerne med dét, som Leif beskriver som en god, gammeldages grisepølse.

»Der er nogle, der griner lidt af, at den hedder Den Glade Gris, når man tænker på, at vognen står her ved ’Shawarma Boulevard’,« siger Leif og griner.

Udover denne har han en pølsevogn på Reventlowsgade ved Hovedbanegården, hvor han selv står til daglig, mens det er hans medarbejder Janni Olsen, der tager sig af at lange pølser, bøfsandwich og flæskestegssandwich over disken til nørrebroerne.

Tæt på at opgive det hele

»Jeg søgte om at få pladsen her på Runddelen, fordi jeg havde brug for en stad mere. Det løber kun lige rundt med den jeg har på Reventlowsgade, fordi det er en delestad. Det her er en fuldtidsstad, så jeg håber, at den kan gøre, at jeg kan begynde at få overskud i kassen,« fortæller Leif og tilføjer, at den varme sommer var hård ved omsætningen i pølsevognen.

»Alle tog jo til stranden i det gode vejr,« siger han og trækker på skuldrene.

Det var på flere måder en hård sommer for Leif, som havde indbrud i sin pølsevogn, mens den stod i garagen på en adresse på Nørrebro. Her fik han stjålet for omkring 15.000 kroner, og det havde nær knækket hans forretning som pølsemand.

»Men så var der nogle, der hedder Team Grease, som havde læst om indbruddet, og de startede en indsamling, som reddede min røv,« siger Leif og nikker anerkendende.

Et socialkontor på hjul

Leif fik smag for livet som pølsemand efter at have hjulpet sin søster og svoger i deres pølsevogn inde i København K.

»Jeg kan godt lide stemningen ved en pølsevogn. Det er sådan lidt et socialkontor, synes du ikke, Janni?,« siger Leif og kigger over på Janni, som nikker.

»Jo, folk fortæller deres livshistorier, når de står i pølsevognen,« siger Janni og smiler.

»På Reventlowsgade har jeg en del kunder, der er narkomaner. Jeg kender de fleste, for jeg er selv tidligere misbruger, jeg er clean i dag, og jeg prøver at tale dem ud af deres misbrug,« fortæller Leif og tilføjer:

»Det er lykkedes mig at få to ud af deres misbrug. Jeg har også været ved at uddanne mig til misbrugskonsulent, og jeg var kommet igennem to år på uddannelsen, men så kom jeg en aften til at drikke mig meget fuld, og det må man ikke, så jeg kunne ikke gøre uddannelsen færdig.«

Har du penge, må du få

Han fortæller, at flere af hans bekendte på Reventlowsgade blev begejstrede, da de opdagede, at han havde åbnet en pølsevogn, men at skuffelsen kunne læses i deres ansigter, da de fandt ud af, at de stadig skulle betale for pølserne.

»Flere af dem sagde ’fedt, du har åbnet pølsevogn, giver du ikke en pølse?’,« siger Leif og griner.

»Det er sjovt, hvad det er med folk og deres forhold til at købe ved en pølsevogn. Der er mange, der tror, at man kan forhandle om prisen. De står ofte og roder i lommerne, og hvis de skal betale 30 kroner, fisker de 23 kroner op og siger ’ej, jeg har altså kun 23 kroner, kan jeg ikke få den til det?’. Hvad tror de selv? Det er en forretning det her!,« siger Leif og griner.

»Du går da heller ikke ind i Irma og går til kassen med en svinemørbrad og forventer at få den til en tredjedel af prisen. Og når folk så hører, at de skal betale fuld pris for pølsen, fisker de en hundredekroneseddel op af lommen og betaler med den,« tilføjer han med et glimt i øjet og slår en latter op.

 

 

 

 

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Domkirken er midlertidligt lukket

Graver ud til gratis fibernet