Vanløse får en ny graffitivæg, hvor unge kan male løs helt lovligt. Arkivfoto: Martin Sørensen
in ,

Elsker 😍

Gadegalleri kommer til Vanløse

Vanløse får sin egen graffitivæg ved rullehockeybanen, hvor unge kan male lovlig graffiti. Beslutningen glæder tidligere graffitimaler og forfatter til bøger om subkultur, Peter Grønlund, der mener det vil give liv i bydelen.

 

 Når vintergækkerne og erantiserne har kæmpet sig op ad jorden, er der også gadekunst på vej.

Vanløse får i løbet af foråret en 60 meter væg til lovlig graffiti, hvor det bliver muligt at male graffiti og lave street art.

Det har Kultur- og Fritidsudvalget netop besluttet.

Som tidligere beskrevet i Vanløse Bladet har det været et ønske fra Vanløse Lokaludvalg at et kommunalt gadegalleri skulle placeres ved rullehockeybanen mellem Vanløse Idrætspark og Vanløse Byvej.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å), hilser beslutningen velkommen:

»Med gadegalleriet får københavnerne mulighed for at male graffiti uden at komme på kant med loven. Vanløse kommer til at rumme et stykke undergrundskultur, der er utrolig vigtigt for hele vores kommune. Kunst- og kulturområdet skal ikke blive for pænt og poleret, så jeg ser frem til åbningen af gadegalleriet,« siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Med beslutningen bliver Vanløse et sted i København, hvor graffitimaling og street art kan finde sted lovligt. Det har ikke været muligt siden nedlæggelsen af gadegalleriet ved Skoda-grunden på Nørrebro i 2016.

Opsætningen af det nye gadegalleri kommer til at strække sig over cirka 60 meter, og placeringen bliver på græsarealet mellem rullehockeybanen ved Vanløse Idrætspark og Vanløse Byvej.

Vil give mere liv

Peter Grønlund, der selv bor i Vanløse og er forfatter til flere bøger om subkulturer samt tidligere graffitimaler glæder sig over nyheden:

»Det er en megagod idé – det giver noget liv i Vanløse og betyder at unge mennesker kan få noget at lave og have et sted at udfolde sig kunstnerisk og kreativt,« siger Peter Grønlund.

Man skal dog ikke, mener han, sætte næsen op efter et drastisk fald i ulovlig graffiti-hærværk:

»Der er to typer graffiti – den ene er den ulovlige på for eksempel togvogne, der giver et adrenalin-kick. Den anden er det mere etablerede som en graffitivæg kan give. Men man kan håbe på, at der vil komme færre tags i Vanløse Bymidte, når der kommer en graffitivæg, hvor man lovligt kan male til glæde for sig selv og andre, » siger Peter Grønlund.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

Jeg interesserer mig virkelig for det lokale

Igen vejarbejde på Gammel Kongevej

Anne O byder børnehaveklasser op til sang