Unge er med i en musikalsk forestilling i KU.BE, der opføres 12. januar. Forestillingen er skrevet af 19-årige Ea Wim. Pr-foto: KU.BE
in

Unge blæser til kamp mod perfektionskultur

MUSIK. Forestillingen ‘Nøgne Sjæl, Sande Menneske’ indtager KU.BE 12. januar. Den handler om unge, som er trætte af at være perfekte.

KU:BE: Selfies, mig mig mig og drømmen om den perfekte krop er bestemt ikke noget, du finder i den musikdramatiske forestilling ’Nøgne Sjæl, Sande Menneske’, der indtager KU.BE på Dirch Passers Allé 12. januar kl. 19.30. Der er entré.

Bag forestillingen er en flok unge, der er trætte af at være perfekte. Også på scenen vil de unge være med for at bidrage til debatten om præsentationskulturens negative konsekvenser for de unge.

Ung skriver forestilling

Det er den 19-årige komponist og forestillingens instruktør, Ea Wim, der står bag forestillingen. Hun har hele sin opvækst været vidne til det, som hun kalder for overdreven fokusering på præstation og om at være perfekt.

»Det har en meget negativ effekt på min generation. Vi går rundt med fuldstændig urealistiske forventninger til os selv og vores fremtid,« siger hun.

Hun fortæller, at unge ofte hører, at de unge er blevet båret på hænder og fødder.

»For man har jo verden liggende for sine fødder, og man kan jo gå lige hvorhen man vil. Så hvis man er trist, så er det nok en selv, den er galt med,« siger hun.

Ea Wim har selv oplevet, hvordan psykiske problemer og mistrivsel er tabu. For et par år siden var hun tæt på at miste sin mor. Og i dag sidder angsten for at miste stadig i hende.

Dans og musik er talerør

Efter de oplevelser satte hun sig for at skabe en musikforestilling, der skulle nedbryde forventningerne om den perfekte verden og komme psykisk og fysisk mistrivsel til livs blandt unge.

»Jeg tror på, at musik, dans og kunsten generelt er det helt rigtige talerør, når man vil nedbryde tabuer, fordi det taler så direkte til vores følelser,« siger Ea Wim om forestillingen.

Læs mere om forestillingen på https://www.facebook.com/EaWim/

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Politisk folkekøkken på Nørrebro

Lækkert nytårstilbud til filmelskere