50 års fødselsaren Lars Gertsen ved mikrofonen med saxofonen sammen med gæstesolisten med Ama¿r Kix Mike Andersen. Privatfotos.
in , ,

Like 👍

Amager Bio åbnede med et brag

SPILLESTED. I ti måneder har Amager Bio været under ombygning. 27. december lød der endelig toner fra scenen igen, da Ama’r Kix og Frede Fup holdt ‘Fredejuledag’ som traditionen foreskriver. Bio genåbner fuldt ud med en kapacitet på omkring 1.400 publikummer i slut-februar.

ØRESUNDSVEJ: 27. december er ’Fredejuledag’ i Amager Bio: Ama’r Kix og Frede Fup har spillet julen ud i 17 år og således også i år.

Denne gang bød dog ikke på et lige så traditionelt Amager-gilde, som det plejer at være. I ti måneder har Amager Bio været omdannet til byggeplads, og det var med nød og næppe, at spillestedet blev klar til juleløjerne. Uforudsete jordbundsforhold har nemlig forsinket projektet med godt tre måneder.

Booker på bas

I en midlertidig udgave med begrænset kapacitet på godt det halve af den færdige udgave og toiletter udenfor på Strickersvej blev det nye Amager Bio indviet uofficielt – uden foyer og balkon, men med den velkendte scene i bredformat og den fremragende lyd.

Meget passende blev det Ama’r Kix med Bio-booker Per Abildtrup på bassen, der som de første spillede rummet op. Og det var en fornøjelse at være tilbage på hjemmebanen, fortæller han:

»Ja, det var overhovedet ikke en del af planlægningen, da det skulle have været helt færdigt i midten af november. Som vores pianist Kristian Fogh fortalte, så spillede han faktisk med King Kane til det allerførste arrangement i Amager Bio – og nu til det første i det nye Bio…

Det virkede som om, akustikken stadig er rigtig god. Det er selvfølgelig lidt mere primitive omstændigheder med toilet på gaden, alternative ind- og udgange og uden foyer og balkon, så vi glæder os til, at det bliver helt færdigt i slutningen af februar,« siger Abildtrup.

Det nye Amager Bio kommer op på cirka 1.400 i publikumskapacitet – eller 700 siddende gæster.

De gamle toiletter inde i salen er væk, og der kommer nye i foyeren, hvor specielt damerne vil få mere plads. Her samles garderoben i en stor i stedet for de to små, man har haft tidligere, og trappen op til balkonen kommer til at ligge her.

Og udvidelsen giver allerede pote, fortæller bookeren:

»Vi sælger allerede flere billetter, end vi plejer på denne tid. Vi har også flere ekstrakoncerter, som er tæt på udsolgt. Så det ser ud til, at antallet af gæster bliver noget højere i 2019 end i ’17, som ellers var et meget fornuftigt år. Det lover godt for fremtidens bio,« fortæller Per Abildtrup.

Fødselsdagsfest

Åbningsaftenen bød også på en rund fødselsdag på scenen: Ama’r Kix-forsanger Lars Gertsen har fejret sin fødselsdag på denne aften gennem alle årene, men denne gang gjaldt det de 50 år.

»Jaa, han er jo en tidligere ung popstjerne, men nu er han da endelig blevet voksen lige som alle os andre. Det er dejligt at fejre det sammen med folk fra Musikforeningen 5-øren og alle de lokale, der holder gensyn med vennerne denne dag. Der er altid mange mennesker, og vi er jo efterhånden de ældste eksisterende rockbands på Amager,« griner Kix-bassisten.

Både Mikkel Nordsø og Pretty Maids har nu været forbi Øresundsvej og indvie scenen – sidstnævnte endda to gange – og i den kommende tid er der en stribe koncerter i det midlertidige Amager Bio, blandt andet med Wishbone Ash, Mike Andersen – som gæsteoptrådte med Ama’r Kix – Savage Affair og 10cc.

Koncerten 28. februar med hip hop-navnet Lil Xan bliver formentlig den første i det helt nye Bio. Herefter er der en formel åbningsreception og forhåbentlig en større åbningskoncert for det trofaste publikum i slutningen af marts, fortæller bookeren.

Se mere på hjemmesiden www.amagerbio.dk

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Jesper Christensen: Folkeskolen skal være det naturlige førstevalg

Vega viser deres udvalgte frem