Helle Nilsson får lidt frisk forår overrakt sammen med æren som årets spåkone. Foto: Martin Sørensen.
in ,

»Rent begynderheld« siger årets quizvinder

NYTÅRSQUIZ 2018. Aldrig før har Helle Nilsson fra Tårnby deltaget i Amager Bladets nytårsquiz. Men i første forsøg ramte hun 13 rigtige ud af 13 mulige, og derfor kan vi nu kåre hende som årets spåkone.

TÅRNBY: Og dén var rigtig, og dén var rigtig og også dén, dén og dén.

Det blev bare ved med de rigtige svar, da Amager Bladet i sidste uge tjekkede Helle Nilssons svarkupon i Amager Bladets Nytårsquiz 2018.

13 rigtige ud af 13 mulige, blev det til. Den flotte score var Helle helt alene om, så hun bliver årets spåkone. Og det var en overraskelse for hende selv.

»Det er første gang jeg deltager. Faktisk var det min mand, som syntes, vi skulle være med, og jeg lavede kuponen som en sidste øjebliks ting. Vi har haft kuponerne hængende på opslagstavlen, og jeg lagde godt mærke til i sommer, at jeg havde ramt en del rigtigt, men så har jeg ikke tænkt mere over det,« fortæller Helle Nilsson.

Helles mand Per opnåede ni rigtige og blev blandt andet overhalet af sin kone på de to sportsspørgsmål, som han havde svaret forkert på. Det ene handlede om, hvorvidt John ’Faxe’ Jensen stadig var træner for Fremad Amager 1. januar.

»Det er ellers min mand, der er sportsmanden,« griner Helle. »Og spørgsmålet med Faxe, der tænkte jeg bare, at nu havde han været der i nogle år, så jeg krydsede nej,« fortæller Helle.

»Ja, jeg troede fakta var mere stabile,« siger hendes mand med et glimt i øjet.

»Titler skal jo forsvares«

Parret deltager generelt ikke i quizzer og konkurrencer. Og det var som sagt første gang, de deltog i Amager Bladets nytårsquiz, men det bliver absolut ikke sidste gang.

»Titler skal jo forsvares,« siger Per.

»Vi bliver jo nødt til at være med til næste år. Og måske har vi skaffet endnu flere deltagere, for vores søn og svigerdatter sagde: »Gud, så skal vi også være med,« siger Helle.

Foruden æren af at kunne kalde sig årets spåkone, følger der også et gavekort på 2.500 kroner til Helle Nilsson.

Der var også kun én enkelt deltager, som havde 12 rigtige svar i quizzen og dermed blev en sikker nummer to, og det var Bent Drost Jensen fra Sundbyvester, som belønnes med et gavekort på 1.000 kr.

Til gengæld måtte der lodtrækning til for at afgøre, hvem der beklæder tredjepladsen. Der var nemlig tre personer, som havde 11 rigtige, og lodtrækningen faldt ud til fordel for Thomas Petersen fra Sundbyøster. Han kan glæde sig over et gavekort på 500 kroner.

Har du fået blod på tanden til at deltage i dette års nytårsquiz, så kan du finde kuponen med spørgsmålene i Amager Bladets papirudgave.

Her er de rigtige svar

Her kan du se spørgsmålene fra Nytårsquiz 2018 og de 13 rigtige svar:

1. Lykkes det en deltager med bopæl på Amager at nå frem til finalen i dette års X-Factor? NEJ.

2. Overtager kronprins Frederik tronen og bliver til Kong Frederik X? NEJ.

3. Bliver der udskrevet folketingsvalg? NEJ.

4. Forlader mindst et byrådsmedlem i Dragør eller Tårnby Kommune det parti, han eller hun blev valgt for? JA, byrådsmedlem i Tårnby, Liv Gam, forlod Venstre i oktober og blev løsgænger.

5. Beslutter en eller flere af øens tre kommuner ved budgetforhandlingerne til efteråret at nedsætte kommuneskatten i 2019? NEJ.

6. Kommer Danmark til at spille kampe i Royal Arena ved det kommende VM i ishockey? NEJ.

7. Er John ’Faxe’ Jensen stadig træner for Fremad Amager pr. 1. januar 2019? NEJ.

8. Findes der flertal i Borgerrepræsentationen OG Folketinget for en alternativ placering af byggeriet Ørestad Fælled Kvarter? JA.

9. Måler DMI et regulært skybrud et sted på Amager? JA, ifølge www.forsikringsvejret.dk blev det nordvestligste Amager ramt af skybrud 10. august, det vil sige, at der faldt 15 mm regn eller mere på 30 minutter.

10. Slår Københavns Lufthavne sin nye passagerrekord fra juli 2017 (3.012.499)? JA, den nye rekord blev i juli 2018 på 3.147.711 passagerer.

11. Justin Timberlake har annonceret, at han udgiver et nyt album til februar. Kommer han og giver koncert i Royal Arena? JA, og han nøjedes ikke med en enkelt koncert i august, den blev nemlig hurtigt udsolgt, så der var basis for en ekstrakoncert.

12. Tager de københavnske politikere stilling til et lokalplanforslag for etablering af en kirke i Ørestad? NEJ, men til gengæld åbnede Kirken i Ørestad i april i midlertidige lokaler i byggeriet 8-tallet i Ørestad Syd.

13. Udgiver forfatter Erling Jepsen, der bor på Amager, en ny roman? JA, 3. oktober udkom romanen ’Erna i krig’.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Fire Frederiksberg-restauranter er med på DinnersDay

Ny Star Wars-film bliver lavet på Østerbro