Bispebjerg Lokaludvalg vil arbejde for, at man via overførselssagen afsætter midler til, at projekter som kogræsser- og fårelauget kan fortsætte i fremtiden. Foto: PR

Farvel til får og klappekøer i Nordvest

BESPARELSER. Københavns Kommune har besluttet at spare frivillighedskoordinatoren væk, der står for samarbejdsaftaler med de frivillige projekter i byen. Det får blandt andet konsekvenser for fåre- og kogræsserlauget i Nordvest.

NATUR: ’Alle frivilligprojekterne har været koordineret og administreret af en medarbejder i TMF (Teknik- og Miljøforvaltningen, red.), der har sikret samspillet mellem projekterne og driften i områderne omkring dem. Den koordinering og administration har været en nødvendig forudsætning, for at vi kunne have projekterne. Stillingen bliver nedlagt fra årsskiftet som konsekvens af besparelserne. Derfor er vi desværre nødt til at opsige vores samarbejde med jer fra årsskiftet.’

Sådan lød det i brevet til foreningen Utterslev Mose Naturplejelaug, som de modtog fra Københavns Kommune kort før jul. Nedlæggelsen af frivillighedskoordinatoren betyder, at projekter som naturpleje med le, kogræsserlaug, fårelaug og byhaver bliver nedlagt.

Frivillige undrer sig

I Utterslev Græsningslaug, der holder får ved Mosesvinget, er de meget forundrede og triste over udmeldingen.

»Vi har gennem de seneste 15 år haft et rigtigt godt samarbejde med kommunen. I den periode har vi hjulpet kommunen med at holde deres arealer ved Utterslev Mose ved lige og skabt et fantastisk naturområde med får – til glæde for områdets mange beboere. Det harmonerer slet ikke med kommunens politikker om at være en grøn, inddragende kommune,« siger formand Kirstine Lorenzen i en pressemeddelelse.

Formanden for Bispebjerg Lokaludvalg Alex Heick er lige så forundret over beslutningen som de frivillige.

En »tåbelig« beslutning

»Som lokaludvalg vil vi arbejde for at få politikerne på rådhuset til at omgøre beslutningen. Den er tåbelig. For at opnå en lille besparelse taber man en masse aktiviteter på gulvet, og det ender med at blive dyrere i sidste ende. Vi vil arbejde hårdt for, at man via overførselssagen afsætter midler til at klare 2019. Og herefter skal der arbejdes på at man via budgettet får afsat midler permanent, så frivillighedskoordinatoren genopstår,« siger han i en pressemeddelelse.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Michael Vindfeldt ønsker godt nytår

Fire Frederiksberg-restauranter er med på DinnersDay