Klimasikringen af vejen blev fejret med gløgg og æbleskiver. Foto: PR
in ,

Emdrup har fået en ny grøn klimavej

MILJØ: I slutningen af 2018 fejrede beboerne på C J Frandsens Vej med gløgg og æbleskiver, at de nu er blevet klimasikret med regnvandsbede som en af de første villaveje i København.

I 2016 tilbød HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, en lang række private grundejerforeninger, at de gratis kunne blive sikret bedre mod oversvømmelse med de nye regnvandsbede.

23 takkede ja, og i efteråret gik HOFOR i gang med at anlægge de nye bede på C J Frandsens Vej, som stod øverst på listen.

– Det var et tilbud, vi ikke kunne sige nej til, forklarer grundejerforeningens formand Niklas Marschall.

HOFOR har nu anlagt de nye bede og forsænkningen i samarbejde med beboerne, og fremover er det også HOFOR, der står for at passe dem, forklarer projektleder Claus Mouritsen fra HOFOR.

Takket været klimasikringen kan en tredjedel det regnvand, der ellers ville være røget i kloakken, nu ledes hen til bedene og fællesarealet. Her siver det langsomt ned i jorden via faskiner – dvs. beholdere, der er gravet ned under bedene, og som kan holde på store mængder vand.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Ydun-piger vinder af Midtjysk Jule Cup

Lækkert nytårstilbud til filmelskere