Boldklubben Skjold, mere end bare en fodboldklub. Arkivfoto: Dan Møller
in ,

Elsker 😍 Like 👍

Fodboldklub har fået kunstnerisk leder

FORENING. Boldklubben Skjold har som den første idrætsforening i Danmark ansat en kunstnerisk leder. Det er kunstneren Frank Altschul Jensen, som er vant til at beskæftige sig med fodbold.

 

FODBOLDKUNST: »Vi kommer ikke til at danse fodbold, og der kommer ikke kunst på banen,« lyder det fra Boldklubben Skjolds formand Jan Sørensen, når han fortæller nyheden om, at boldklubben som den første i Danmark har ansat en kunstnerisk leder.

Bygger bro

Fra nytår er Frank Altschul Jensen engageret til at stå i spidsen for kunstneriske indslag i klubben.

»Vi skal forhåbentlig lave sjove arrangementer med kunstnerisk indhold. Hvad det skal være, vil tiden vise,« siger Jan Sørensen, der mener, at det er vigtigt som idrætsforening anno 2019 at tænke utraditionelt.

»Hvis vi bare gør som alle andre, taber vi. Fodboldklubber er generelt meget endimensionelle omkring fodbold. Det ønsker vi at ændre. Skjold vil skabe en urban fodboldklub, som afspejler København, og som kan bygge bro mellem sport, kunst, kultur og socialt arbejde,« siger Jan Sørensen, der også vil åbne klubhuset mere mod folk, der ikke nødvendigvis er fodboldinteresserrede.

»Vi ønsker at give vores medlemmer og gæster nogle anderledes oplevelser, der forhåbentlig kan skabe refleksion.«

Han ser tilknytningen af en kunstnerisk leder som mere naturligt i en klub i København , som vil være sværere for klubber uden for hovedstaden.

Hidtil har der været fokus på at lægge en social dimension ind i foreningens aktiviteter. Det er blandt andet sket ved en række samarbejde om udsatte unge, aftjening af samfundstjeneste og fleksjob og inddragelse af andre ikke foreningsvante grupper.

Arrangeret filmfestival

Nu vil klubben lægge et nyt lag på aktiviteterne. Det er dog ikke helt fremmed for Skjold at beskæftige sig med kultur. Klubben har blandt andet arrangeret fodboldfilmfestivalen Shoot og haft fodboldsamtaler ved festivalerne Golden Days og København Læser.

Igennem Shoot har klubben mødt Frank Altschul Jensen, der er optaget af krydsfeltet mellem kunst og fodbold.

Som udøvende kunstner har han siden 2001 arbejdet med kunsten ud fra dette perspektiv. Ud fra det snævre fokus på fodbold breder han sin kunst ud.

»Jeg har to passioner musik og fodbold, og jeg fandt ud af, at fodbold skal være det fokus, som der kan komme meget forskellig kunst ud af,« fortæller han.

Postkort med Liverpool

Frank Altschul Jensen spillede fodbold som barn, men fortæller, at han var virkelig dårlig. Og at en kamp som hans barndomsklub i Albertslund vandt med 27-0, var han den eneste, som ikke scorede.

Til gengæld har han haft styr på resultater og stillinger, siden han var barn. Det absolutte favorithold er engelske Liverpool FC, og hans første udstilling i 2001 var postkort med Liverpools fodboldresultater for hvert år efter hans fødselsdag.

Nu glæder han sig til at sætte sit præg på Boldklubben Skjold uden for banen i den frivillige stilling.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Nørrebros mangfoldige danse-skole sørger for dansen i år

Nekrolog: Respekt, humor og ordentlighed