Svend K. Poulsen fra Langelinie Allé døde to dage inden nytår. Privatfoto
in ,

Nekrolog: Respekt, humor og ordentlighed

Af Kjeld Hammer

Langelinie Allé 5

MINDEORD: Svend K. Poulsen, Langelinie Allé 3, døde den 29. december 2018, 76 år.

I sit professionelle liv drev Svend K. Poulsen i flere årtier og med succes sit eget investeringsfirma, SKP-Gruppen, først i Herning, så fra Aarhus og siden 2000 på Langelinie i København.

Gennem årene var det først og fremmest erhvervsejendomme, han arbejdede med. Udlejningsejendomme holdt han sig helst på afstand af. Her var der for mange menneskeskæbner direkte involveret, og det huede ikke statstjenestemands-sønnen fra Skanderborg.

Ingen advokater

Nej, borgerlig ordentlighed og ingen advokater! Han gjorde gerne status over sine private boligudlejninger på den måde, at han gennem årene kun havde haft én sag i huslejenævnet og den vandt han.

I investeringsbranchen var Svend Poulsen respekteret for sin pålidelighed og redelighed – et forhold, som også afspejlede sig i de økonomiske resultater.

Da PFA solgte prestigeejendommen på Langelinie Allé 3-9 i København blev han helt naturligt ejerforeningens første formand og energiske primus motor.

Udviklede ejerforening

Fra nul kroner i kassen i 2004 og en ambition om at ville være Danmarks bedst drevne ejerforening, fik han – bistået af en dengang lille bestyrelse – ved god forstand på ejendomsadministration, sans for mulighederne, fantasi, gode forhandlingsevner, menneskekundskaber og et skarpt intellekt opbygget en god og bundsolid økonomi i ejendommen på Langelinie. En linje, som mange andre ejerforeninger i København bemærker – og som i sig selv trækker købere til. Det blev til 6 1/2 år som formand og i alt 14 år i bestyrelsen, hvor han sad til sin død.

Svend K. Poulsen vil blive husket for sin myndighed og umiddelbare imødekommenhed i stort og småt. Men også for sin humor og kant og sin evne til at forklare en beboer, at han var gal på den med dette eller hint – og alligevel bevare det gode forhold.

Svend K. Poulsen efterlader sin hustru, Liselotte, to børn og tre børnebørn.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Fodboldklub har fået kunstnerisk leder

Luften skal friskes op i Dragørs klasselokaler