Planen for danseforeningen ElStudio er, at der hver måned vil være en danseevent, der er åbne for alle, både begyndere og øvede. Foto: PR

Nørrebros mangfoldige danse-skole sørger for dansen i år

EVENT. Hos danseforeningen ElStudio er danseglæden altid i fokus og den mangfoldige forening tilbyder dans fra hele verden.

DANS: I Blågårdsgade nr. 37 ligger der et lille kontor i forlængelse af et lille dansestudie. Her sidder to kvinder – Stine og Line. De sørger for at danseskolen ElStudio kører og at dansen kommer ud til folket.

Telefonen er sjældent stille i lang tid af gangen, og mailboksen er fyldt helt op, når de møder ind om morgenen. Der er nemlig meget at holde styr på og mange medlemmer at hjælpe i en danseforening med cirka 1800 medlemmer og over 100 forskellige dansehold fordelt på både Nørrebro i Korsgadehallen, Kapelvej 44 og Støberiet og på Vesterbro, Østerbro, Holmen og Indre By.

ElStudio har eksisteret i over 18 år og var med Stine Ortvad som stifter den første danseskole i Danmark til at tilbyde danseundervisning i salsa.

Stine Ortvad er selv professionel danser og uddannet på den nationale danseskole i Cuba, hvor hun har boet og studeret dans i fem år.

Udover salsaundervisning tilbyder ElStudio også undervisning i andre latinske danse såsom bachata, tango, kizomba og latin ballroom.

Som en af Danmarks førende danseskoler inden for latinamerikansk dans har ElStudio altid været glad for at kunne dele ud af sin kærlighed til latinamerikansk dans og arrangerer udover deres dansehold flere gange om året salsaferier til Cuba og salsa sommercamps i Danmark.

ElStudio tilbyder ikke kun latinamerikansk dans men har mange former for dans og undervisere fra hele verden.

Når Stine Ortvad skal fortælle, hvad der gør danseskolen så god, siger hun:

»De mange stilarter og nationaliteter på danseskolen er med til at skabe en stemning af, at der er plads til alle, uanset hvor man kommer fra, eller hvor nye ens dansesko er. Her lægger vi stor vægt på danseglæden og på muligheden for at udvikle sig og blive bedre«.

Mange nye danseevents

ElStudio har store planer for 2019. De vil udover deres normale dansehold også arrangere en række koncerter med latinamerikanske stjerner, der kan garantere fyldte dansegulve.

I februar henter de således både Yomil y el Dany og Jacob Forever til Danmark i februar og maj.

Planen er, at der hver måned vil være et danseevent, der er åbent for alle – både begyndere og øvede.

Det første event finder sted allerede fredag 11. januar kl. 17.00 i Kapelvej 44 i den store dansesal, hvor de inviterer til workshop i cubansk salsa med efterfølgende social dancing.

Til sommer skal danseskoene for alvor stå sin prøve, når ElStudio inviterer til den store dansefestival Copenhagen Dance Festival 2019. Her er planen at forvandle Pumpehuset til et stort, mangfoldigt dansemekka.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Dansk hiphop-pioner afslører alt

Fodboldklub har fået kunstnerisk leder