Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde. Foto: Maria Sattrup
in ,

Franciska Rosenkilde: Vi har brug for kulturens stærke fællesskaber

…Nytårshilsen

FRANCISKA ROSENKILDE (ALT)

Kultur- og fritidsborgmester

GODT NYTÅR: . Personligt og politisk har 2018 for mig været et hæsblæsende år, hvor jeg for nylig landede på borgmesterkontoret i Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Før jul var jeg til åbningen af Kulturbraget i Nørrebrohallen, et super arrangement med masser af engagerede og seje børn, unge og voksne der bidrager til det fælles bedste på Nørrebro, meget inspirerende.

Jeg håber vi kan prioritere mere af den slags, nu hvor lukningen af FerieCamps i Husum, Tingbjerg, Indre Nørrebro og Ydre Nørrebro og Bispebjerg desværre er en realitet. Det er vigtigt at der bliver gjort en positiv forskel for børn, hvis opvækst ikke nødvendigvis per automatik indbefatter en fritidsaktivitet.

Mine ønsker og ambitioner for 2019 er mange. Først og fremmest vil jeg kæmpe for, at kultur- og fritidslivet i København får ilt og anerkendelse, at endnu flere børn og unge får unikke oplevelser, venskaber og ressourcer gennem fritidslivet, og at vi sammen skaber en by med plads til et mangfoldigt kulturliv.

Det er kulturen, der definerer os som mennesker. Kulturen, der tager os ud af tidens regnearksfikserede tankegang, hvor væksttal vejere tungere end trivsel. Jeg tror på, at vi i kulturen kan finde mening og perspektiv i en hastigt foranderlig verden.

Jeg tror på, at vi har brug for kulturens stærke fællesskaber. Og så tror jeg på, at vi bliver både rigere og stærkere, når kultur og fællesskab smelter sammen.

Godt nytår til alle.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Lækkert nytårstilbud til filmelskere

Dansk hiphop-pioner afslører alt