De 900 fotos i billedfrisen er taget i Sydhavnen i løbet af sommeren og efteråret 2018. Foto: PR

Det farverige Sydhavnen kommer på metrohegn

900 fotos af Sydhavnen, set gennem farvefilter. Alle kan gå på opdagelse i bydelens forskelligheder, finurligheder og ikke mindst farverigdom.

Den kæmpestore billedmosaik »Sydhavnen i farver« kan opleves på Metrohegnet ved Sluseholmen frem til juni 2019.

Har man først vænnet sig til at se og fotografere sin bydel med et mentalt farvefilter, viser det sig, hvor fantastisk farverig Sydhavnen er.

En gruppe professionelle kvinder inden for kreative fag har set på Sydhavnen gennem hvert sit farvefilter – og sat de ca. 900 fotos af stort og mest småt sammen i en gigantisk, farvestrålende mosaik »Sydhavnen i farver«.

Her indgår otte farver: Gul, orange, rød, pink, lilla, blå, turkis og grøn.

Lørdag januar kl. 14-15 er der fernisering på værket på Frederikskaj 2

Værket kan ses på et tre meter højt og 21 meter langt hegn, som Byens Hegn har stillet til rådighed omkring byggepladsen ved den kommende metrostation Sluseholmen.

Her kan »Sydhavnen i farver« ses det næste halve år, mens metroens folk arbejder under jorden på den kommende Sydhavnslinje.

Det er gruppen Ladies Drawing Night Cph, der står bag værket, som skal give et anderledes indblik i livet i Sydhavnen.

Gruppen, som arbejder på frivillig basis, fik ideen til at se og opleve med dette farverige benspænd, da de var på inspirationstur til Berlin i 2017.

Her fik de hver tildelt en farve, som de skulle fotografere på de mange gåture.

»Processen i sig selv var enorm skæg, og vi blev fuldstændig besat af hver vores farve. Da vi efterfølgende så de flotte farvemosaikker på mobilerne, var vi enige om at bruge ideen igen – både til at inspirere og til at formidle farverigdom og uventet skønhed i en by,« fortæller initiativtageren til farveprojektet Christina Bruun Olsson, til daglig grafisk designer.

Gruppen ønsker bl.a. at inspirere Sydhavnens beboere til at se deres kvarter på nye måder.

Værket »Sydhavnen i farver« er en opfordring til at opleve Sydhavnens mangfoldighed og udvikling. Gruppen inviterer derfor alle til at deltage ien fotokonkurrence og håber dermed at skabe fokus på både området og det kreative farvebenspænd.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Tivoli åbner musikskole for alle

Ny musikfestival til foråret