Beboerne forventes at kunne rykke ind i de nye boliger i slutningen af i år. Illustration: KHS Arkitekter
in ,

Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Entreprenør på alment byggeri i Nordhavn er gået konkurs

UDVIKLING: Byggeriet af Orienten, der bliver de første almene boliger i Københavns Nordhavn, fulgte tidsplanen, og rå-huset stod næsten færdig, da den daværende hovedentreprenør, Daurehøj Erhvervsbyg, i starten af december 2018 gik konkurs.

Heldigvis er det lykkedes Boligselskabet Domea København, som opfører de nye boliger og varetager bygherrefunktionen for det samlede byggeprojekt, at indgå en aftale med JCN Bolig og kurator om videreførelse af byggeriet.

»Jeg er glad for den store fleksibilitet, som parterne har udvist i processen med at finde en løsning. Aftalen, som Boligselskabet Domea København har indgået med JCN Bolig, får minimale konsekvenser for de færdige boliger,« siger Charlotte Nørbak, byggechef i Domea.dk, som er byggeforretningsfører på projektet i Københavns Nordhavn.

Takket være en hurtig handlingsplan kunne betonelementmontagen fortsætte hen over julen som planlagt og forsinkelsen på de nye boliger begrænses til nogle få måneder.

JCN Bolig er på byggepladsen i gang med at lukke rå-huset. En ny projektplan for byggeriet er klar, og de nye beboere forventes at kunne sætte nøglen i døren til deres nye hjem i slutningen af 2019.

Orienten bliver de første almene boliger i Københavns Nordhavn. Byggeriet består af to karreer og kommer til at indeholde 107 almene boliger, heraf 9 ungdomsboliger og 24 serviceboliger til Københavns Kommunes Socialforvaltning. Desuden kommer karreerne til at rumme café og butikker til By & Havn samt en børneinstitution til Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Hjejle og Lindkvist er værter for Bodilprisen

Forsikringsselskab arrangerede jul for ensomme